Ministrul Fondurilor Europene la Vâlcea: “Sunteți campioni în regiune la atragere de fonduri europene, pentru că sunteți în top național”

Luni, 16 septembrie 2019, ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a fost prezent la Râmnicu Vâlcea, ocazie cu care a scos în evidență performanțele administrației publice județene și locale în inițierea și implementarea proiectelor cu bani europeni. Ei bine, județul nostru se poate mândri că este în top național la atragerea de fonduri nerambursabile, iar ministrul Roxana Mînzatu l-a felicitat pe președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, pentru implicarea și eforturile sale și ale echipei sale din instituție.

“Încercăm să facem o statistică, fără a pune în competiție neapărat județele, dar e important să înțelegem ce se finanțează în fiecare zonă. Facem o statistică, o hartă cu tot ce înseamnă proiecte publice și private care atrage bani europeni în actualul exercițiu 2014 – 2020. Ne uitam la județul Vâlcea și vorbim de peste 2,5 miliarde de lei atrase la zi. Este însă cifra zilei pentru că este în dinamică, pentru că în continuare se evaluează proiecte și se aprobă proiecte și suma va crește. Mă uitam că grosul, deci o sumă semnificativă, se referă la aceste proiecte de infrastructură unde Consiliul Județean Vâlcea în mod special și, într-o oarecare măsură, primăriile au asigurat contracte de finanțare. Program Operațional Regional, cel prin care finanțăm drumuri județene, cel prin care finanțăm ambulatorii ale spitalelor, lucrări de eficientizare energetică a clădirilor publice, a blocurilor de locuințe, a obiectivelor de patrimoniu, centre de patrimoniu. Acest Program Operațional care produce investițiile cele mai vizibile și cele mai dorite în comunități are contracte de finanțare azi în județul Vâlcea care depășesc puțin 1 miliard de lei. Vorbim de 120 de proiecte din care o parte covârșitoare sunt proiecte depuse și aflate în implementare la Consiliul Județean Vâlcea. (…) Făcusem un top cinci național acum vreo două luni. Cu siguranță sunteți campioni în regiune la atragere de fonduri europene, pentru că Vâlcea suteți în top național” – a declarat ministrul Fondurilor Europene la Vâlcea.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like