Municipiul Râmnicu Vâlcea, declarat „Oraşul Imului Naţional”

/

Consilierii locali au votat, la propunerea primarului Mircia Gutău, ca municipiul Râmnicu Vâlcea să fie declarat „Oraşului Imnului Naţional”. Râmnicul încearcă astfel să-şi modeleze şi promoveze identitatea culturală, iar Imnul este cel mai de preţ simbol al oraşului cu care vâlcenii trebuie să se mândrească.

Primarul Gutău a mărturisit că a luat această decizie pentru a atrage cât mai mulţi turişti în municipiu şi pentru a ne face cât mai vizibili la nivel naţional şi nu numai.

„Municipiul Râmnicu Vâlcea se poate mândri ca fiind locul unde s-a născut unul din simbolurile fundamentale ale României — Imnul Naţional. În contextul în care municipiul Râmnicu Vâlcea este, la acest moment, într-o evoluţie la nivelul mai multor domenii de acţiune (cultural, economic, turistic etc.), conturarea cât mai fermă a identităţii locale este de natură a contribui semnificativ la această tendinţă. Tocmai de aceea, asumarea identităţii de Oraşul Imnului Naţional, precum şi exprimarea acesteia prin forme cât mai diversificate (marcarea distinctă a intrărilor în oraş, emiterea de distincţii şi titluri specifice, atribuirea de denurniri derivate pentru artere de circulaţie, crearea de evenimente culturale conexe, adaptarea antetetelor unor documente oficiale emise de autoritatea locală etc.) pot fi benefice atât la nivelul reprezentării comunităţii în relaţia cu entităţi exterioare, cât şi la cel al intensificării sentimentului de mândrie locală în rândul cetăţenilor municipiului. O astfel de decizie este cu atât mai oportună cu cât, în anul 2018 — în care se marchează Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 — se implinesc 170 de ani de la prima intonare într-un cadru oficial a actualului Imn Naţional” – precizează primăria.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like