Președintele CJ Vâlcea: “Drumul Loviștei nu este prevăzut în planul de investiții al CNAIR, pe anul 2021”

Încă din anul 2018, președintele Constantin Rădulescu a dat startul demersurilor pentru preluarea în administrarea Consiliului Judeţean Vâlcea a DN 7D (Drumul Loviștei) şi transformarea acestuia în drum judeţean, în scopul modernizării şi reabilitării. Cei peste 31 de kilometri de drum, care ar putea fi varianta de ocolire a DN 7 – Valea Oltului, se află în prezent într-o stare deplorabilă.

Din păcate, preluarea drumului nu s-a putut realiza nici până în momentul de față, pentru că la Guvern nu a existat bunăvoință. De altfel, nici anul acesta se pare că DN 7D nu se află în atenția autorităților centrale.

“În ultimii ani, m-am luptat să preluăm drumul Loviștei- DN7 D, în administrarea Consiliului Județean, iar la sfârșitul anului trecut, documentația pentru preluare a ajuns pe masa Guvernului.

Neoficial, am aflat că fostul Guvern din anul 2020 a avut alte planuri și nu a agreat varianta preluării drumului de către CJ Vâlcea.

Pe surse, aud acum că drumul nu este prevăzut în planul de investiții al CNAIR, pe anul 2021.

Printr-o adresă oficială, am solicitat actualului Guvern să ne comunice intențiile sale referitoare la modernizarea acestui drum și, în lipsa acestora, să reanalizeze solicitarea noastră de preluare a lui în administrarea Consiliului Județean.

Pentru asfaltarea acestui drum de pământ, care traversează Țara Loviștei, noi ne-am propus să accesăm fonduri europene” – susține președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

loading...

You May Also Like