Prima reacție a primarului Gutău cu privire la plecarea celor de la Pirelli…

Acuzat de ani de zile că le-a închis ușa celor de la Pirelli și nu le-a oferit sprijinul din punct de vedere administrativ pentru ca aceștia să înființeze o fabrică de cauciucuri la Râmnicu Vâlcea, primarul Mircia Gutău ia atitudine publică în acest caz, pentru prima dată. Edilul spune că în niciun caz nu este vina sa că cei de la Pirelli nu au putut rămâne în Râmnic și au plecat la Slatina, ci totul a ținut de legislația de mediu care impunea ca fabrica să fie construită la peste 20 de km de zona urbană. Ori, în municipiul nostru nu existau terenuri libere care să îndeplinească această condiție.

Mai mult, Gutău susține că are toată deschiderea pentru a sprijini noi investitori, însă crede că aceștia nu vor să vină în Râmnic pentru că nu avem autostradă.

“Sunt deschis la orice discuție, am adus ambasadorii. Știți care e condiția esențială pentru o investiție să o aduci în oraș? Infrastructura! Dacă tu de la Sibiu și până aici faci trei ore… Bineînțeles că se duc la Sibiu că e aeroport sau la Cluj că au aeroport. Sunt legați de autostrăzi. Dar aici în zonă dacă nu avem… Eu mă bucur foarte mult că s-a dezvoltat zona turistică. Călimăneștiul merge foarte bine și să știți că dacă s-ar face investiții și în Govora și în Olănești ar fi o nebunie. Pentru că avem ce oferi cu adevărat! Avem un nivel mediu, dar oamenii care au vochere caută efectiv zona noastră. Dar altceva ce să oferi? A venit cineva? A fost o aberație, un om redus mintal care a lansat un zvon care și acum persistă: că Gutău nu a fost de acord cu nu știu ce fabrică de cauciucuri. Trebuie să fii redus! Păi ăia când au venit, au venit prima dată la Primărie și eu am fost foarte deschis. Au zis apoi că merg la Mediu, iar cei de la Mediu au spus că trebuie să fie la nu știu câți kilometri de zona urbană. Unde găsești în Vâlcea așa ceva? S-au dus la Slatina și au găsit la țară acolo, pentru că au și mai mult teren. Dar nici vorbă că… Am avut toată deschiderea, absolut toată deschiderea” – a declarat primarul Mircia Gutău.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like