Primăria Băbeni achiziționează măști pentru cetățeni

În plină criză pandemică şi cu un caz pozitiv de coronavirus confirmat în oraş, Primăria Băbeni vine în sprijinul cetăţenilor. Astfel, prin Hotărârea nr.5/08 aprilie 2020 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență s-a luat decizia de a se achiziţiona, cu fonduri din bugetul local, măşti faciale ce vor fi împărţite, gratuit, cetăţenilor. Pentru prevenirea şi gestionarea infecţiilor cu noul coronavirus pe teritoriul oraşului Băbeni s-au luat următoarele măsuri:

  1. Se vor achizitiona 4000 de masti faciale din bumbac (refolosibile), pentru fiecare familie din orasul Babeni – 1buc/familie, in vederea sprijinirii populatiei in respectarea art.3 din H.C.J.S.U. nr.9/06.04.2020;
  2. Se vor achizitiona si distribui masti faciale din bumbac (refolosibile), pentru angajatii Primariei orasului Babeni;
  3. Se vor distribui mastile la domiciliul fiecarei familii din orasul Babeni;
  4. Distribuirea mastilor faciale se va face de catre echipe formate din 2 persoane, dintre angajatii Primariei orasului Babeni, la domiciliul fiecarei familii din orasul Babeni.
  5. Sumele necesare efectuarii achizitiei prevazute la punctul 1 si 2 se suporta din Bugetul local al orasului Babeni.
  6. Se vor face demersuri pentru incheierea unui contract de prestarii serviicii pentru asigurarea tuturor serviciilor aferente carantinei persoanelor care intra pe teritoriu Romaniei din zonele afectate de COVID – 19 stabilite prin ordin al ministrului sanatatii, conform art.5 alin.2 din H.C.J.S.U. nr.9 din 06.04.2020.
  7. Fondurile necesare decontarii cheltuilelilor mentionate la art.6 se vor asigura prin transfer din bugetul Ministerului Sanatatii, lunar, la solicitarea directiilor de sanatate publica judetene, pe baza unui borderou centralizator al documentelor justificative aferente, la sfarsitul perioadei de carantina.
  8. Toate celelalte masuri stabilite prin H.C.L.S.U. nr.4/20.03.2020, se mentin.
loading...

You May Also Like