Primăria Drăgășani și-a actualizat strategia de dezvoltare a municipiului 

/

La ședința Consiliului Local din 10 februarie 2022, primarul Cristian Nedelcu le-a propus consilierilor spre aprobare un proiect de hotărâre privind actualizarea “Strategiei de dezvoltare locală a municipiului Drăgășani 2020-2024”. Documentul cuprinde viziunea administrației publice locale pentru dezvoltarea orașului. Primarul Nedelcu crede că viitorul îl reprezintă digitalizarea și vrea să transforme municipiul Drăgășani într-un smart city.

“Atingerea stadiului de oraș inteligent nu este o sarcină ușoară. Ea nu se poate atinge pe termen scurt şi presupune mai mult decât digitizarea tactică a serviciilor publice care să poată fi accesate online. Prin prezentul document ne propunem să trasăm direcțiile de urmat pe viitor pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor Municipiului Drăgășani și pentru transformarea acestuia într-un municipiu inteligent. Un oraş inteligent creează interacţiuni noi între furnizorii de servicii orăşeneşti şi cetăţeni, pentru găsirea desoluţii noi, însă soluțiile smart funcționează doar dacă se ține cont de specificul, tipologia și istoria unui oraș/municipiu în cauză. Prin urmare, ne propunem pe viitor să începem cu o clădire sau o stradă, după care să se efectueze alegeri informate privind tehnologia digitală pentru
actualizări de infrastructură care să ofere o bază de expansiune viitoare. Dacă e să avem vreo şansă de creare a unor oraşe inteligente complet integrate, care să beneficieze de reţele conectate de comunicaţii şi de o mare varietate de aplicaţii şi date inteligente, trebuie să înţelegem modul în care aceste tehnologii şi soluţii funcţionează împreună. De aceea e nevoie de o abordare integrată. Prin prezentul document încercăm să oferim o imagine holistică cu privire la ceea ce înseamnă un oraș inteligent cu toate componentele lui și cu privire la modalitățile de îmbunătățire a politicilor de urbanizare, la modalitățile de îmbunătățire a mobilității, la modalitățile de minimizare a impactului asupra mediului, etc. Soluțiile există, ele trebuie integrate, corelate și puse în folosul comunităților” – spune primarul municipiului Drăgășani, Cristian Nedelcu.

Strategia de dezvoltare locală a municipiului Drăgășani poate fi consultată aici:

http://assets.primariadragasani.ro/Portal%20Assets/Monitorul%20Oficial%20Local/HCL%202022/HCL/Anexa%2013.pdf

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like