20 octombrie 2022

Primarul Constantinescu: Transformarea oraşului Călimăneşti într-un oraș inteligent va avea urmări asupra inovării tehnologice!

Primăria Călimăneşti a elaborat Strategia Smart City şi transformarea digitală a oraşului Călimăneşti 2022-2027, spune primarul Florin Constantinescu. Este vorba despre un document cu caracter general care are rolul de a trasa direcţiile de dezvoltare ale oraşului şi de a coordona iniţiativele la nivelul UAT Călimăneşti, prin perspectiva finanţărilor nerambursabile şi a investiţiilor pe care le are de făcut în comunitate. Documentele au fost supuse spre aprobare în Consiliul Local, la inițiativa primarului Constantinescu.

„Transformarea oraşului Călimăneşti într-un oraș inteligent va avea urmări asupra inovării tehnologice, transporturilor inteligente, creşterii eficienței energetice, vieţii cetăţenilor şi va permite o participare mai activă la procesul decizional. Utilizarea tehnologiilor smart nu face doar viaţa oamenilor mai uşoară, dar schimbă şi modul în care aceştia privesc administrația. Aceste tehnologii au capacitatea de a reinventa administrația publică şi maniera în care aceasta se adresează cetăţenilor şi mediului de afaceri. Orașul inteligent creat va fi o sursă de servicii publice de calitate orientate către binele cetățeanului, având, ca şi rezultate, standarde de viață şi operaționale mai ridicate” – spune primarului stațiunii Călimănești, Florinel Constantinescu.

You May Also Like