Primarul Cosac investește în învățământul din Vlădești

/


Vacanța de vară va fi una distractivă pentru elevii din Vlădești, care vor lua parte la o serie de ateliere prin proiectul Robo Pann finanțat de Fondul Științescu, coordonat de Fundația Comunitară Vâlcea. Este vorba despre cinci ateliere, ce se vor organiza sub formă de joacă cu ajutorul unor seturi lego. Tot la Vlădești se fac trei antrenamente la handbal și două la karate și vacanța de vară o să fie una activă și distractivă.

În tot acest timp, Primăria comunei Vlădești va pregăti clădirea unității de învățământ pentru un an nou școlar. Primarul Adrian Cosac a anunțat că a depus recent cerere de finanțare pentru un proiect privind eficientizarea energetică a clădirii școlii, cu finanțare de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Ba mai mult, spațiul din preajma Școlii Gimnaziale ”Grigore Mihăescu” Vlădești va fi modernizat și amenajat, astfel încât elevii să petreacă timp de calitate în aer liber, în pauzele dintre orele de curs.

„În afară de proiectele de modernizare drumuri depuse la CNI, am mai depus pentru modernizarea și extinderea sistemului de apă și canal, dar și unul pentru o pensiune turistică și activități de agrement. Școala din Pleașa va fi modernizată și transformată în această pensiune turistică, iar în cadrul terenului pe care îi avem, vom avea și agrement constând în tiroliene și alte activități de acest fel. Pot să spun că am semnat contractul pentru realizarea unui complex sportiv care cuprinde stadion cu bowling și teren tenis acoperit” – spune primarul Cosac.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like