Primarul Râmnicului: “Sper că se va face autostrada până la urmă, pentru că niciun Guvern nu a făcut absolut nimic din ‘90 încoace”

Vorbind de infrastructura din Râmnicu Vâlcea, de faptul că străzile și parcările nu mai fac față numărului mare de mașini, precum și de posibilitatea de a face noi artere în municipiu, primarul Mircia Gutău a declarat că el încă speră să înceapă construcția Autostrăzii Pitești – Sibiu. În acest fel, Guvernul României va fi nevoit să construiască și o variantă de legătură cu municipiul Râmnicu Vâlcea. Edilul – șef susține că din bugetul local nu se pot face investiții mari în infrastructură, pentru că pur și simplu nu sunt suficienți bani pentru așa ceva. Gutău susține că Primăria Râmnicului este pregătită oricând să facă proiecte pe fonduri europene pentru contrucția de noi artere în oraș, însă Uniunea Europeană nu dă bani în România pentru proiecte de infrastructură.

“Eu tot aștept să se construiască autostrada și atunci se va construi și o variantă la Goranu, un drum de legătură cu autostrada pe care trebuie să îl facă Guvernul. Sper că se va face autostrada până la urmă, pentru că niciun Guvern nu a făcut absolut nimic din ’90 încoace. Este foarte greu să faci din bugetul local o variantă. Propun acest lucru doar cei care sunt inconștienți. Vedeți cât ne-am chinuit cu acele bretele. Dar să faci o variantă care te costă zeci de milioane de euro, în condițiile în care UE nu prea finanțează la infrastructură. Pentru că ăia sunt smecheri și de ce să facă la români infrastructură foarte bună?! Atunci ne dau bani pentru piste de biciclete, pentru parcuri etc. Dar pentru lucruri care ne-ar scoate cu adevărat la lumină nu dau bani. Nu cunosc  vreun municipiu să fi luat fonduri UE pentru infrastructură, decât printr-un artificiu și până la urmă tot guvernul a fost cel care a dat banii. Dacă s-ar aproba fonduri pentru infrastructură, cu siguranță suntem pregătiți să facem proiecte. Nu suntem numai noi cei care avem probleme cu traficul infernal. Toate orașele din România au probleme. Numărul mașinilor s-a triplat, s-a înzecit. Pe vremea lui Ceaușescu era o mașină la 10 apartamente, acum sunt 2-3 mașini la un singur apartament. Așa s-a proiectat și în Ostroveni, ca să rămână și spațiu verde. Acum spațiul a rămas același, însă numărul mașinilor crește de la an la an” – susține primarul Gutău.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like