Proiect de anvergură la Bujoreni: lărgirea pe 4 benzi a DN 7 și amenajarea unui sens giratoriu

/

Drumul Național 7, un drum periculos, a cărui infrastructură nu mai face față numărului imens de autovehicule. Tocmai de aceea, zona de nord a județului se confruntă cu mari dificultăți în trafic. Astfel, se impune necesitatea găsirii de soluții eficiente pentru fluidizarea circulației și prevenirea evenimentelor rutiere.
Primaria Bujoreni și Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea au demarat deja o inițiativă îndrăzneață și de anvergură. Pe de-o parte, Primăria municipiului vrea lărgirea străzii Calea lui Traian spre Nord, de la strada Timiş până la limita administrativ-teritorială a municipiului, inclusiv amenajare sens giratoriu la limita teritorială de Nord a orașului. De cealaltă parte, Primăria Bujoreni vrea lărgirea pe patru benzi a DN 7, pe toată lungimea localității dacă fondurile permit acest lucru. Dacă nu, măcar până la Capul Piscului. Colaborarea dintre cele două administrații publice locale este în beneficiul cetățenilor și cu siguranță se vor realiza lucruri bune.

“Este un proiect comun cu municipiul Râmnicu Vâlcea. Am aprobat în ședința de Consiliu Local demararea unui proiect în vederea finanțării. Este vorba despre lărgirea la patru benzi și amenajarea unui sens giratoriu pe DN 7, în zona Abator – Muzeului. Vom vedea din studii care va fi amplasarea exactă a acestuia. Ne dorim lărgirea pe patru benzi a drumului până în zona Primăriei Bujoreni, acolo în Capul Piscului. De asemenea, am avut discuții la municipiu și în vederea constituirii unui ADI (Asociație de Dezvoltare Intercomunitară – n.r.) Transport, pentru un transport public european modern la prețuri mici, iar pentru elevi si pensionari să fie gratuit” – a declarat primarul comunei Bujoreni, Gheorghe Gîngu.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like