Proiect pentru extinderea pistelor de biciclete la Brezoi

/

Primăria Brezoi a inițiat, recent, un proiect pentru extinderea traseului pistelor pentru biciclete în localitate. Investiția se va ridica la peste 4,4 milioane lei, lucrările având data limită de finalizare în luna decembrie a anului 2024.

Principalul obiectiv al proiectului este ”îmbunătăţirea mobilităţii urbane, contribuind la reducerea ponderii transportului cu autoturismul privat, în favoarea transportului verde, tocmai datorită creşterii calităţii si intinderii infrastructurii destinate acestuia, implicit a confortului în timpul deplasării, reducerea timpilor de deplasare, îmbunătăţirea accesibilităţii, reducerea costurilor asociate deplasărilor, în contextul general al creşterii calitatii vietii populaţiei” .
De asemenea, administrația publică locală spera ca, prin încurajarea deplasării cetățenilor pe biciclete, emisiile de CO2 să se reducă cu aproximativ 4,1% faţă de situaţia „fără proiect”, cumulat cu efectele celuilalt proiect de achiziţionare de autobuze tip hibrid diesel-electric, care respectă standardul de poluare Euro 6. Mai mult, se preconizează astfel și reducere a volumului zilnic de trafic şi limitarea congestiei în trafic, prin utilizarea modului nemotorizat de transport cu bicicleta.

“Implementarea proiectului EXTINDERE TRASEU PISTE PENTRU BICICLETE va crea un punct de atracţie pentru oraşul Brezoi, atât pentru localnici, cât şi pentru turişti, prin traseul propus în general de-a lungul malului drept al raului Lotru, in sensul catre Voineasa. Această facilitate va încuraja rezidenţii UAT Brezoi in a folosi cât mai des bicicleta, utilizată atât pentru nevoile cotidiene, cât şi pentru sport şi sănătate” – precizează Primăria Brezoi.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like