Proiectul autostrăzii Sibiu – Pitești a fost blocat din nou. Nu a primit avizul de mediu

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a primit aviz negativ din partea Ministerului Mediului la cererea formulată pentru proiectul autostrăzii Sibiu – Pitești. Motivul este acela că raportul referitor la impactul asupra mediului trebuie actualizat, însă şi faptul că există probleme cu avizul în privința gospodăririi apelor și cu avizele de la direcțiile de cultură din județele prin care va trece autostrada, adică Argeș, Vâlcea și Sibiu.

O altă problemă apărută este legată de inexistenţa la dosar a avizelor custozilor sau ale administratorilor ariilor naturale protejate din zonele care vor fi traversate de autostradă. De asemenea, nici certificatele de urbanism nu au fost actualizate. CNAIR poate contesta avizul negativ primit de la Mediu, însă totul parte a fi o neglijenţă a angajaţilor companiei, care erau obligaţi să obţină toate avizele şi certificatele de urbanism.

După cum bine se ştie, autostrada Pitești-Sibiu ar urma să facă parte din coridorul rutier IV paneuropean. Lungimea ei va fi de 116 kilometri, iar costul este estimat la circa 3 miliarde de euro.

loading...

You May Also Like

One thought on “Proiectul autostrăzii Sibiu – Pitești a fost blocat din nou. Nu a primit avizul de mediu

  1. Multumesc domnului ca se ocupa in mobilizare Transporturi, persoane cu discernamant, cecen, si anume Dacia 1300, mecanica de fabrica, oitele de la Amanet concasor masini, mancate in lipsa colectei de metale rare, de lupii, ceceni.Sanatate ca-i, mai buna decat toate.Alta!intr-un 10 luni, un repetent liceu Calimanesti, isi ia Fiat cu 7300 lei, bursa de la Dual.Ai dracului, sa hie ei, de IGNAT.Nu-mi, convine!..poduri plutitoare.

Comments are closed.