Spitalul Vechi va fi modernizat. CJ Vâlcea lucrează la un proiect de finanţare

/

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea lucrează la un proiect pentru obţinerea de fonduri în vederea reabilitării şi modernizării Spitalului Vechi. Această unitate medicală se află de foarte mulţi ani într-o stare deplorabilă şi nimeni nu a făcut nimic. Iată că actualul preşedinte al CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, a luat iniţiativa şi se zbate să pună pe picioare un proiect care va aduce numai beneficii vâlcenilor.

„În sănătatea vâlceană mai avem multe provocări, dar lucrăm şi sper ca în curând sper să vă dau vestea că Spitalul Vechi, unde e foarte greu să obţii bani, pentru că una dintre clădiri este de patrimoniu şi sunt nişte proceduri fantastice, intră în reabilitare. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi al oamenilor vom accesa fonduri şi vom reabilita şi Spitalul Vechi. Evit să fac publice foarte multe proiecte ale Consiliului Judeţean Vâlcea, pentru că sunt atât de multe formalităţi şi atât de documente mai ales atunci când iei bani europeni, încât până nu te vezi cu lucrul în curtea ta, mai bine nu mai vorbeşti. Pentru Spitalul Vechi nu vom lua fonduri europene, lucrăm la o altă finanţare. Se lucrează la o proiectare foarte complexă, pentru că, repet, aici sunt clădiri de patrimoniu” – a declarat preşedintele Constantin Rădulescu.

Scurt istoric 

Pavilionului Central al Spitalului Vechi este una dintre cele mai vechi clădiri din Râmnicu Vâlcea, fiind un monument istoric reprezentantiv pentru arhitectura oraşului. Clădirea aparţine sfârșitului de secol XIX, lucrările de construcție începând în anul 1890 și finalizându-se în anul 1895. Încă se la început, destinaţia pavilionului a fost aceea de a servi ca spital al oraşului, pentru că la acea vreme nu exista nicio unitate spitalicească în Râmnic. La clădirea existentă, în anul 1905, s-a adăugat pavilionul de boli contagioase, iar în anul 1935 s-au mai construit alte corpuri de clădiri.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like