ȚARA LOVIȘTEI: Podul de pe DJ 703 M Perișani – Cornet a intrat în reabilitare

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu (PSD), are în vedere inițierea de noi proiecte de modernizare a infrastructurii în toate zonele județului. Nici Țara Loviștei nu a fost uitată și iată că, zilele trecute, a anunțat că a dat startul unor ample lucrări de reabilitare și consolidare a podului din beton armat de peste Olt.

“Dupa ce am realizat o serie de lucrări complexe de refacere a platformei de drum pe DJ 703M Perișani – Cornet, continuăm cu o nouă investiție în Țara Loviștei.

Este vorba despre reabilitarea Podului de beton armat peste râul Olt, un obiectiv extrem de important, care leagă DN 7 de localitățile Perișani și Racovița, fiind singurul pod din țară care traversează un drum național, un râu și o linie de cale ferată și a fost construit în anul 1964.

RAJDP Vâlcea a demarat pe 11 septembrie 2019, lucrările de reparații la acest pod.

Lucrările la structura podului sunt de o dificultate mărită, cea mai importantă fiind înlocuirea panourilor de parapet degradat, acestea fiind situate chiar deasupra drumului național și a căii ferate.

Pe toată lungimea podului (143,5 m) se vor realiza lucrări de înlocuire a bordurilor existente, de refacere a trotuarelor, a parapeților, precum și turnarea de covor asfaltic.

Ne cerem scuze locuitorilor din nordul judetului dacă la anumite ore circulația o sa fie ingreunată” – a anunțat președintele social-democrat, Constantin Rădulescu.

loading...

You May Also Like