Terasa și treptele de la Casa Științei, preluate în administrare de primărie pentru modernizare

Conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea va prelua în administrare terasa și treptele de la Casa Științei în vederea modernizării. Anunțul a fost făcut în ședința Consiliului Local de la sfârșitul lunii iulie 2019, atunci când a fost aprobat și un proiect de hotărâre în acest sens.

Casa Științei, din cartierul Ostroveni al Râmnicului, este în proprietatea Fundației Județene pentru Tineret Vâlcea. Însă, acolo, de ani de zile nu s-au mai făcut investiții majore, iar atât clădirea, cât și spațiile din jurul ei sunt într-o stare avansată de degradare. Cum zona respectivă a fost de curând modernizată, prin înființarea unui parc superb lângă biserică, acum primarul Mircia Gutău vrea să igienizeze și să reabiliteze și spațiile din preajma Casei Științei.

“Având în vedere că grupurile de trepte şi terase care realizează legătura dintre clădirea propriu-zisa şi aleile pietonale şi auto din zonă, se află într-o stare avansată de degradare care afectează în mod negativ aspectul urbanistic al zonei, precum şi faptul că în imediata vecinătate a fost amenajat de către autoritatea publică locală parcul din jurul Catedralei Ostroveni și este în curs de amenajare Parcul Casa Ştiinţei, se impune efectuarea unor lucrări de reabilitare şi reconfigurare a acestora, în concordanţa cu amenajările din zonă” – precizează Primăria Râmnicu Vâlcea.

foto: Alexandru Cutelecu Facebook

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like