TRAFICUL din zona CENTRALĂ a RÂMNICULUI, pus din nou în discuţie de primarul GUTĂU

La ultima sa conferinţă de presă, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a pus din nou pe tapet problema circulaţiei rutiere din zona centrală a oraşului. Edilul spune că s-au găsit o serie de soluţii pentru fluidizarea traficului, însă infrastructura municipiului face faţă cu greu unui număr atât de mare de maşini, mai ales că zilnic de înmatriculează zeci de autovehicule în Râmnicu Vâlcea.

Cu toate acestea, primarul Gutău susţine că se fac eforturi mari pentru fluidizarea traficului din zona centrală. Iată ce spune despre modificările ce vor fi făcute în următoarea perioadă:

„Toate municipiile din ţară se confruntă cu această problemă de circulaţie. Infrastructura a rămas aceeaşi de 30 de ani, iar numărul de maşini a crescut numai în ultimele 6 luni, în Râmnicu Vâlcea, cu 16.500. Este o nebunie! Să vezi acum de sărbători că nu ştii cum să mai mergi. Preferi să mergi pe jos din nord până în sud decât să mergi cu maşina. Asta este! Ăsta este un adevăr pe care trebuie să îl spunem. Când plouă un pic sau când se apropie sărbătorile, e nebunie în trafic. Atunci, noi încercăm să luăm măsuri pentru preîntâmpinarea acestor probleme.

M-am consultat cu zeci de specialişti şi am ajuns la concluzia că trebuie să facem obligatoriu sensul giratoriu la Dacia, dar pe mijlocul străzii. S-a făcut un mic proiect în aşa fel încât pe partea dreaptă cum coborâm ne vom mai băga, de la Podul Vinerii Mari, cu încă o bandă pentru ca atunci când ajungi în sensul giratoriu să ai două benzi care merg din nord în sud şi o bandă care să fie pe mijloc şi să o ia spre Dacia. Şi invers: când vii de pe Dacia pe Podul Vinerii Mari ne băgăm spre 1001 de articole şi vom face din nou trei benzi. Această idee susţinută de oamenii de specialitate îmi dă convingerea că este maximum ce putem face în acea zonă. Dar pentru acest lucru este necesar să mutăm stâlpi, nişte canale, două panouri de publicitate.

După aceea, în primăvară, vom raşcheta tot asfaltul de la Podul Vinerii Mari, pentru că acum sunt zeci de dungi şi nu mai ştii cum să o iei. Vom face trasarea aşa cum trebuie, iar apoi discutăm, pas cu pas, problema de după Podul Vinerii Mari. Acolo sunt foarte multe idei şi este foarte greu să iei o decizie. Este o confruntare între specialişti: sunt mulţi specialişti care spun că era foarte bun sensul giratoriu dintre cele două poduri, iar alţii spun că e bine să o iei direct pe Calea lui Traian. Mai sunt alţii care spun că e bine să facem un sens giratoriu dincolo de Podul Vinerii Mari, în capătul străzii General Magheru, alţii spun că după ce vom fluidiza circulaţia şi vom face sensul la Dacia, cei care vin din nord şi vor să meargă pe General Magheru mai fac 50 de metri, întorc în sensul de la Dacia şi vin înapoi. Cert este că pe Dacia vom face sensul giratoriu şi vom lărgi strada. Apoi mai vedem!”.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like