Primarul Gutău despre pagubele provocate de furtună: „Cred că este și o învățătură de minte pentru asociațiile de proprietari”

/

Pagube însemnate a provocat furtuna ce s-a abătut asupra municipiul Râmnicu Vâlcea în seara zilei de 13 iunie 2018. Zecile de copaci smulși din pământ sau rupți de vijelie au fost cei care au cauzat panică printre cetățeni, după ce mulți râmniceni și-au văzut mașinile avariate, iar alții s-au trezit cu crengile în casă.

Tocmai de aceea, la conferința de presă susținută vineri, 15 iunie 2018, primarul Mircia Gutău le-a reproșat reprezentanților asociațiilor de proprietari că s-au opus constant să taie arborii uscați din preajma blocurilor sau măcar să-i toaleteze. Abia după pagubele provocate de furtună, mulți au conștientizat că acei brazi uscați, și sunt încă o grămadă în Râmnic, pot fi un pericol pentru cetățeni în caz de furtună.

„Aș vrea să vă spun câte ceva despre furtuna de miercuri seara. Cu această ocazie aș vrea să îi rog pe vâlceni să înțeleagă că această furtună a cauzat multe pagube. Am lucrat intens, non-stop, chiar imediat ce terminat ploaia. S-a muncit toată noapte de ieri (13 spre 14 iunie – n.r.), ieri, azi toată ziua și zilele viitoare la fel. Apreciez ca până săptămâna viitoare, marți sau miercuri, marile pagube vor fi îndepărtate. Mă refer aici la peste 30 de brazi mari care au fost smulși din pământ. Cred că este și o învățătură de minte pentru asociațiile de proprietari care tot timpul s-au opus ca acești copaci să fie toaletați sau să fie tăiați. Nu văd eficiența unui brad care e înalt de și are în vârf câteva crenguțe și în rest e uscat. Sunt câteva cazuri în Nord unde copacii au intrat efectiv în apartamentele oamenilor. Abia acum au înțeles că trebuie toaletați sau tăiați. Eu sper ca mâine seară toți copacii căzuți să fie îndepărtați, iar apoi vom începe o acțiune de toaletare masivă și mizez pe acordurile asociațiile de proprietari. Alaltăieri seară, spre exemplu, s-au adunat oamenii în stradă, iar unii erau pentru tăiarea copacilor, în timp ce alții comentau că de ce să se taie copacii. Și se certau între ei și își reproșau că nu au tăiat brazii la timp” – susține primarul Mircia Gutău.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like