VÂLCEA: Problema transportului în comun, departe de a fi rezolvată! Guvernul ignoră autorităţile vâlcene!

/

 

Încă din data de 7 septembrie 2016, transportul în comun de pe 20 de trasee din judeţul Vâlcea este paralizat după ce inspectorii ISCTR au suspendat licenţa de transport a firmei argeşene MatDan. Nu asta ar fi probleme principală, pentru că se cunoşteau de foarte mult timp neregulile acestei societăţi. Problema este că vâlcenii sunt afectaţi, şi vorbim aici de sute de muncitori şi elevi, ei nemaiavând cu ce să ajungă la destinaţie.

Conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea încearcă din răsputeri să găsească o soluţie, însă Guvernul României refuză să coopereze şi să găsească procedurile legale pentru ca altcineva să facă transportul pe traseele respective.

„Pe noi ne interesează, aşa cum prevede legea, ca transportul în judeţul Vâlcea să se desfăşoare în condiţii optime. Am făcut foarte multe în acest sens. Ne-am adresat primului – ministrul, vicepremierului, ministrului Transporturilor, Ministerului de Interne, ARR, ISCTR şi tuturor forurilor care trebuie să reglementeze un lucru foarte simplu. Am înţeles că cineva a greşit şi o instituţie a statului subordonată Guvernului României –ISCTR- a luat o măsură de a amenda firme, dar şi o măsură complementară în a-i suspenda licenţa de transport pe întreaga firmă şi nu în locul unde a fost prins încălcând legea. Din păcate, nu ni se spune nici până la ora asta cine execută transportul pe perioada suspendării licenţei. Se face vorbire despre un regulament european că în cazul excepţionale Consiliul Judeţean poate lua măsuri, dar nu se spune cum, pe cine, sub ce formă şi care este procedura prin care eu şi consilierii judeţeni putem introduce pe altcineva să facă aceste rute. Credeţi-mă că am fost tot timpul în legătură cu primarii şi cadrele didactice. Este o situaţie cu adevărat excepţională, chiar dacă mai sunt transportatori care se intersectează pe aceste trasee, nu sunt la orele la care era această firmă. Repet, MatDan are şi face transport în trei judeţe, nu numai la noi. S-a nimerit la noi cu 20 de rute. Legea nu ne specifică modul şi cum desemnăm pe altcineva. Aceasta este o problemă pe care trebuie să o rezolve Guvernul României care nici până la ora actuală nu ne-a răspuns la întrebări” – a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, în cadrul unei şedinţe extraordinare.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

4 thoughts on “VÂLCEA: Problema transportului în comun, departe de a fi rezolvată! Guvernul ignoră autorităţile vâlcene!

  1. Nu spune nimeni de traseul Rm. Vâlcea – Băile Govora, pe care nu sunt „transportatori ale căror rute se intersectează” cu al celor de la Matdan, firma care, sigur că da, citez: „baga bieti copi ca pe coceni in microbuzz”, şi făcea acest lucru tocmai fiindcă erau singuri pe acest traseu. Nu mai spun de preţ. Hoţie cu acte în regulă: 2 lei în plus la bilet pentru porţiunea de traseu pe care nu era concurenţă. Dar…, după cum se spune: „rău cu rău, dar mai rău fără rău”! aşa cum era, ştiai că ai cu ce merge la nişte ore fixe. Acum… îmi trebuie o oră să ajung la staţia de la Colegiul Economic, iar de acolo nu găsesc mereu un şofer de taxi „pirat” care să meargă spre Horezu prin Băile Govora. Nu mai zic de sensul spre Rm. Vâlcea! O adevărată loterie ora la care ajung în municipiu!

Comments are closed.