VEȘTI BUNE. Centrul Medical de Permanență Ostroveni se va deschide în circa 30 de zile

/

Primarul Mircia Gutău și președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, au muncit umăr la umăr pentru a realiza un centru medical de permanență în cartierul Ostroveni. Și, iată, au reușit! În circa o lună, în cartierul sudic al municipiului Râmnicu Vâlcea va fi inaugurat un centru medical ce va reprezenta o alternativă pentru Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean. În acest fel, edilul și președintele CJ au considerat că decongestionează UPU, o unitate supraîncărcată de cazuri banale.

Centrul Medical de Permanență din Ostroveni va fi amenajat la parterul internatului Liceului Ferdinand, fiind astfel vorba de un centru de primiri urgențe minore.

„Într-o lună de zile vă invit să participați la inaugurarea Centrului Medical de Permanență care se deschide în Ostroveni. Aș vrea să îi mulțumesc președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, care ne-a ajutat și care va merge să ia avizul pentru schimbarea destinației clădirii. Se lucrează deja la acest centru și este într-o stare avansată. Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea și DSP Vâlcea ne-au ajutat foarte mult și au făcut documentele, iar sub patronajul lor vom avea acolo 12 medici și 6-7 asistente. Ceea ce înseamnă că vom reuși să decongestionăm Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Vâlcea. S-a făcut o statistică și s-a arătat că 70% din cazurile care ajung la UPU, nu sunt de UPU, dar aglomerează acolo. Îi doare capul sau și-au julit puțin la un deget sau vor să facă o injecție, ei se duc toți la Urgențe. Însă această idee cu Centrul de Permanență din Ostroveni va duce la decongestionarea UPU. Vreau să îi mulțumesc încă o dată președintelui Constantin Rădulescu pentru că împreună facem acest proiect” – a declarat primarul Mircia Gutău la ultima sa conferință de presă.

CITIȚI ȘI:

UPU Vâlcea, supraîncărcată de cazuri banale. Medicii de familie, pauză profesională

 

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like