VIDEO. Descoperire arheologică importantă în Vâlcea. Așezare romană, la limita Râmnicului cu Mihăești!

/

Consiliul Județean Vâlcea anunță o descoperire arheologică importantă la limita municipiului Râmnicu Vâlcea cu Mihăești. Este vorba despre o așezare romană, muzeografii găsind dovezi ale unor construcții temporare, dar și fragmente de ceramică.

“Săpăturile pe care colegii de la Muzeul de Istorie le fac în aceste zile, într-o zonă de pe teritoriul Municipiului Râmnicu Vâlcea, la limita cu localitatea Mihăești, au scos la lumină o aşezare romană.

Dovezile arheologice atestă faptul că, după primul război daco-roman (101-102), Oltenia a rămas sub stăpânire romană și că soldații romani au conviețuit alături de geto-daci.

Au fost descoperite fragmente ceramice și dovezi ale construcțiilor temporare din lemn, realizate în acest punct strategic, din care soldații supravegheau culoarul spre depresiunea Horezu.

Așezarea de aici era legată de centrul de putere de la Buridava romană și reconfirmă faptul că în Vâlcea, cel mai frumos județ din România, există urme ale civilizației romane” – spune președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

loading...

You May Also Like