VIDEO. Vești excelente! Încep lucrările de modernizare a Spitalului Vechi

/

Spitalul Vechi va fi modernizat cu fonduri de la CNI, Consiliul Județean Vâlcea accesând una dintre cele mai mari finanțări pentru zona de sănătate. Contractul de proiectare și execuție al proiectului “Reabilitarea, modernizarea și dotarea secțiilor din clădirea – corp principal C5 a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, situat în str. General Magheru, nr.54” a fost semnat azi, 30 ianuarie 2023, iar în curând vor începe lucrările.

Pavilionului Central al Spitalului Vechi este una dintre cele mai vechi clădiri din Râmnicu Vâlcea, fiind un monument istoric reprezentantiv pentru arhitectura oraşului. Clădirea aparţine sfârșitului de secol XIX, lucrările de construcție începând în anul 1890 și finalizându-se în anul 1895. Încă de la început, destinaţia pavilionului a fost aceea de a servi ca spital al oraşului, pentru că la acea vreme nu exista nicio unitate spitalicească în Râmnic. La clădirea existentă, în anul 1905, s-a adăugat pavilionul de boli contagioase, iar în anul 1935 s-au mai construit alte corpuri de clădiri.

“Luni, 30 ianuarie 2023, a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la Spitalul Vechi, ca urmare a desemnării constructorului în cadrul licitației organizate de CNI. Contractul presupune reabilitarea și modernizarea Corpului C5- clădire de patrimoniu, respectiv secțiile Oftalmologie, Psihiatrie 2, Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, precum și Compartimentul de Psihiatrie Infantilă.

Pe lângă lucrările de reabilitare și modernizare a clădirii, proiectul, în valoare totală de cca 97 milioane lei, presupune și dotarea cu mobilier specific a Corpului C5, dar și amenajarea și sistematizarea parcului existent în curtea interioară a Spitalului Vechi.

Este o investiție pe care vâlcenii o așteaptă de mult timp și sunt bucuros că, în sfârșit, vor începe lucrările și vom avea și acest spital modernizat” – anunță președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

loading...

You May Also Like