Vlădești va deveni un adevărat punct de atracție turistică pe harta județului Vâlcea 

/

Vești pe zi ce trece tot mai bune de la Vlădești, o comună care se dezvoltă și se dezvoltă frumos. Primarul Adrian Cosac a anunțat că a depus documentația pentru licența de explorare apă sărată, ținând cont că în localitate se va construi un complex balnear ultra-modern. Răspunsul de la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice a și venit și este unul pozitiv, lucru care-l face extrem de fericit pe primarul Cosac.

Ca urmare, construirea complexului balnear modern și transformarea Vlădeștiului într-un adevărat punct de atracție turistică pe harta județului Vâlcea este deja o certitudine. Finanțarea o să fie asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, la o valoare de aproximativ 15 milioane de euro. Investiţia constă în valorificarea izvoarelor cu apă sărată descoperite în localitatea vâlceană, printre altele, în jurul acestei resurse urmând să fie construite bazine interioare şi exterioare cu apă sărată sau dulce, spaţii destinate relaxării şi derulării procedurilor specifice de fizioterapie, precum şi spaţii de cazare. Administrația locală a comunei a anunțat și zona unde o să fie construit complexul balnear – la Priporu, acolo unde este un teren aflat în proprietatea Consiliului Local.

Edilul șef de la Vlădești mai are în plan și inițierea altor proiecte importante, cum ar fi obținerea calității de „produs montan” pentru produsele agricole din Vlădești, înființare unei tabere internaționale pentru elevi și studenți sau implementare proiectului PARC AVENTURA de-a lungul râului Olănești și în izlazul Puțul Sec.

Un alt obiectiv este punerea în valoare a obiectivelor turistice din localitate și împrejurimi, printre acestea numărându-se Mănăstirea Lacul Frumos, o adevărată perlă a comunei. 

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like