ACUZAȚII GRAVE. Un abator din VÂLCEA ar fi vândut carne infestată cu pestă porcină la Târgu Jiu

Acuzații grave la adresa unei societăți comerciale din Vâlcea, care deține un abator. Reprezentanții Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj susțin că pe piața din Târgu Jiu a fost vândută carne care provine de la abatorul din Vâlcea și care era infestată cu pestă porcină. Virusul a fost descoperit abia după ce mare parte din carne a fost vândută.

Inspectorii sanitari verterinari au făcut un control în hala din Piața Centrală din Târgu-Jiu, iar ulterior au dezvăluit că în data de 19 octombrie s-au sacrificat porci din Argeș la un abator din Vâlcea. Tot atunci a intrat în hala de carne din Târgu-Jiu, conform facturii, peste o tonă de carne de porc.

„Noi am fost anunțați pe data de 28 octombrie de la Vâlcea că suntem și noi printre județele unde a intrat carnea din acest lot, imediat am instituit o echipă, s-a deplasat la fața locului, a verificat, nu mai era niciun gram de carne, pentru că se vânduse. La momentul cumpărării, oamenii nu știau că e infestată, mai ales că avea și documente. Am dispus imediat dezinfecția la întreaga hală” – a declarat, pentru presa locală gorjeană, directorul DSVSA Gorj.

De asemenea, nici polițiștii nu au stat cu mâna în sân, ei deschizând o anchetă în acest caz.

„Polițiștii gorjeni fac verificări în urma apariției unor infirmații privind unele nereguli care au avut loc în hala de carne din Târgu-Jiu, iar în funcție de rezultatul verificărilor vor fi dispuse măsuri în consecință” -a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

loading...

You May Also Like