Adrian Mugioiu, sindicalistul șef de la Sodă, s-a vrut consilier local din partea PSD. Iată dovada!

Ce se întâmplă când lupta sindicală, care ar trebui să fie făcută în folosul salariaților, se transformă într-un meci personal, izvorât din ură și frustrare? Se ajunge la cazul liderului de sindicat de la CIEH Sodă Râmnicu Vâlcea, Adrian Mugioiu, care în loc să-și vadă de interesele celor pe care îi reprezintă, a transformat conflictul cu PSD și Constantin Rădulescu într-o revanșă proprie. Mugioiu a încercat să candideze pentru o funcție de consilier local la Călimănești, din partea PSD, în 2016. S-a apropiat de partid, a avut numeroase ieșiri publice în presa locală (interviuri în Cozia – Info, vezi mai jos) despre susținerea PSD și a candidatului la funcția de primar, Ilie Amuzan. Au fost numeroase evenimente publice la care Mugioiu a participat ca făcând parte din echipa de campanie a PSD. Prezentăm două poze din perioada de precampanie pentru localele din 2016, drept mărturie la cele spuse. Dar, la fel ca acestea, mai există și alte câteva zeci de cadre cu Mugioiu care muncea politic pentru PSD. Scurtcircuitul s-a produs în campania electorală când a simțit că nu poate obține un loc eligibil. Din acel moment liderul de sindicat s-a îndepărtat de partid, ba chiar a început să intre în conflict cu social – democrații; nu din convingere, ci dintr-o revanșă personală pentru că n-a fost pus pe un loc eligibil. Pentru păstrarea adevărului trebuie să menționăm că Mugioiu nu a avut niciodată adeziune la partid. Urma să-și facă înaintea depunerii oficiale a listei cu candidați la Consiliul Local. 

Într-adevăr, situația la CIEH Sodă și pe platforma chimică din Râmnicu Vâlcea este incandescentă. Patronatul polonez al fabricii de sodă, administratorul judiciar al CET Govora (aflată în insolvență) și Consiliul Județean (care are atribuțiuni extrem de restrânse, tocmai din cauza insolvenței) trebuie să găsească soluția salvatoare. Dialogul social organizat de Prefectura Vâlcea, în care toate părțile și-au spus cuvântul pe tema prețului aburului cu care CET vinde și CIEH cumpără a devoalat, odată în plus, pozițiile antagonice. Dar dialogul, fie el și social sau sindical, înseamnă ascultarea tuturor opiniilor puse în discuție. Or, de fiecare dată când are ocazia, Mugioiu întărâtă lucrurile, ridică tonul, neputându-și reprima pornirile personale pe care le are împotriva lui Constantin Rădulescu. Situația de pe platformă este oricum destul de complicată, nu mai e nevoie ca un lider de sindicat să toarne gaz pe foc. 

Amintim că războiul declarațiilor a început de la faptul că odată cu negocierea unui nou contract de vânzare a aburlui între CET și CIEH, reprezentanții părții poloneze au amenințat că închid fabrica și trimit oamenii acasă din cauza prețului prea mare. CET s-a apărat, prin administratorul judiciar, explicând că nu poate vinde sub prețul de producție.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like