ALERTĂ. Pestă porcină descoperită într-o gospodărie din Băbeni. UPDATE: Se inventariază toți porcii din zonă!

UPDATE. Autoritățile au decis să facă dezinfecția în gospodăria unde s-a găsit pesta porcină. Deocamdată se inventariază toți porcii din zonă, în speranța că nu va mai fi nicio suspiciune, la nicio suină din gospodărie aflată în apropiere. Măsura sacrificării porcilor va fi luată dacă vor mai apărea și alte cazuri. Deocamdată, autoritățile sunt în alertă și fac tot posibilul să izoleze zona.

Caz de pestă porcină africană într-o gospodărie din orașul Băbeni, în apropiere de gară. Informația este confirmată de Prefectura Vâlcea, care a convocat de urgență o ședință extraordinară de lucru a Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Vâlcea.
Potrivit ultimelor informații, autoritățile vor trece la măsuri drastice în zona respectivă, adică după ce vor curăța gospodăria în care a fost depistată pesta porcină, vor trece la sacrificarea porcilor din gospodăriile aflate în apropiere.

“Este confirmat un caz de pestă porcină africană la o suină identificată într-o exploatație de tip familial din localitatea Babeni.
În cadrul ședinței, vor fi dispuse prin ordin de prefect, măsurile prevăzute de legislația în domeniu cu privire la acțiunea de urgență care urmează a fi întreprinse de instituțiile cu rol în gestionarea zonelor afectate prin confirmarea cazurilor de pestă porcină africană” – susține subprefectul Aurora Gherghina.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like