ALERTĂ! Zeci noi cazuri de pestă porcină. “Împuşcaţi la ras!”

Autorităţile din Vâlcea sunt în alertă în această dimineaţă de vineri, 10 ianuarie 2020. Deşi prefectul de Vâlcea, Tiberiu Costea, ne-a declarat că are totul sub control în ceea ce priveşte pesta porcină, ei bine se pare că acum este depăşit de situaţie. Asta pentru că în Vâlcea au apărut zeci noi cazuri de pesă porcină.

Zilele acestea au mai fost găsiţi 19 porci mistreţi morţi în pădure, în fondul de vânătoare Dobruşa (Ştefăneşti – Lungeşti), precum şi un porc într-o gospodărie din comuna Orleşti şi un mistreţ la Mitrofani. Pentru toate cadavrele s-a confirmat suspiciunea de pestă porcină. De asemenea, mai există alte zeci de buletine de analize pentru care încă nu au venit rezultatele. În acest context, prefectul a dat ordin să se împuşte porcii mistreţi “la ras”.

“Vreau ca în perioada următoare să organizaţi vânători şi să mobilizaţi tot personalul şi să împuşcaţi la ras. În situaţia în care pesta intră în gospodării, noi o să facem verificări şi să o pregătim oamenii pentru prelevarea de sânge de la animalele din gospodăriile persoanelor aflate în apropierea lizierelor de pădure. Începeţi vânătoarea la ras în păduri. Nu stăm de joacă pentru că vedem cum evoluează” – a declarat prefectul de Vâlcea, Tiberiu Costea, în cadrul şedinţei Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like