AUDIO – ACUZAŢII GRAVE la adresa şefei GĂRZII de MEDIU VÂLCEA

/

 

Groapa de gunoi din localitatea Măldăreşti, deţinută de firma SC Sacomet SA, a ajuns din nou în atenţia autorităţilor. Cel care a dorit de această dată să facă lumină în acest caz, să vadă de ce groapa de gunoi a ajuns o bombă ecologică şi ce se poate face într-un timp scurt pentru a limita dezastrul a fost prefectul de Vâlcea, Florian Marin. Discuţiile au fost lungi, iar participanţii la şedinţa respectivă nu au ajuns în final la nicio concluzie. Însă, patronul firmei Sacomet SA, Florian Nicolaescu, a adus acuzaţii grave atât conducerii Gărzii Naţionale de Mediu, cât mai ales şefei Gărzii Judeţean de Mediu Vâlcea, Ramona Hogea.

Patronul de la Sacomet se simte hărţuit

Tras la răspundere de prefectul Florian Marin pentru faptul că nu le-a permis comisarilor de la Garda Naţională de Mediu să pătrundă în interiorul depozitului de gunoi, Florian Nicolaescu (SC Sacomet SA) a făcut o serie de afirmaţii grave. El susţine că cei de la Garda Naţională de Mediu s-au folosit de un post de televiziune naţională pentru a face presiuni asupra lui.

„Am fost plecat din țară şi cel care se ocupă de depozit i-a murit mama sau soacra. El este de la Bălcești și face naveta și tocmai în ziua respectivă avea înmormântarea. Le-am spus să amânăm pentru altădată (controlul – n.r.). Ca drept urmare pentru ce le-am solicitat, au trimis televiziunea. Foarte bine, publicitate! Garda de Mediu mi-a trimis televiziunea, mi-a trimis ProTv-ul. Cei care au venit de la ProTv au început să-mi citească toate controalele pe care le-am avut. În termeni juridici, asta înseamnă hărțuire. Să fiu controlat de trei-patru ori pe lună, ba de  Garda Națională de mediu, ba de Garda de Mediu Vâlcea și să mi se aplice amendă pentru aceeași faptă de fiecare dată…” – susţine Florian Nicolaescu.

Şefa Gărzii de Mediu Vâlcea, acuzată de conflict de interese

Mai mult decât atât, patronul gropii de gunoi de la Măldăreşti o acuză pe şefa de la Garda de Mediu Vâlcea, Ramona Hogea, de conflict de interese şi crede că este persecutat de aceasta pentru un contract pe care firma sa l-a avut cu firma familiei Hogea.

„În martie anul trecut, în urma unei sesizări făcută de noi cu privire la niște firme care aveau contract cu noi și au depozitat gunoi în afara perimetrului de depozitare, s-a sunat la 112, au venit polițiștii, au făcut un proces verbal pe care l-am solicitat și care nu mi-a fost pus la dispoziție. În baza procesului verbal care s-a întocmit, am fost amendat de Garda Județeană de Mediu Vâlcea cu suma de 50.000 RON, întrucât nu am anunțat Garda de Mediu ca au depozitat în afara depozitului. La două săptămâni după ce am primit această sancțiune a venit garda de Mediu de la București. Au venit de foarte multe ori cei de la Garda de Mediu să mă amendeze, dar aici există o problemă și vreau să o fac publică pentru toţi. În 2014, eu am încheiat un contract cu firma Ticon SRL, firmă administrată de soţul doamnei Hogea şi din care făcea parte și doamna, pentru aprovizionare cu rumeguș pentru centralele termice de la Horezu. În ultima perioada desfășurării contractului, domnul Hogea a început să-mi aducă nu rumeguș, ci balast. Am refuzat să mai primesc, am refuzat să le mai dau și banii, dar doamna Hogea venit la mine și mi-a zis: ‹Ai grijă ce faci că sunt probleme dacă nu-i dai banii›. De aici a început tot scandalul. Am contracte am facturi semnate de dânșii” – a mai spus patronul firmei Sacomet, Florian Nicolaescu.

Trebuie să precizăm în final că şefa Gărzii de Mediu Vâlcea, Ramona Hogea, nu a avut nicio reacţie la acuzaţiile ce i s-au adus, deşi s-a aflat în sală pe toată perioada şedinţei.

Groapa De La Maldaresti 2

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.