Bărbat din Vâlcea încătușat după o escrocherie pe Internet de 30.000 de euro

Un escroc din Vâlcea a fost arestat de poliţiştii din Botoşani, după ce aceştia din urmă au reuşit să demonstreze că vâlceanul a dat mai multe ţepe pe Internet. Prin intermediul unor site-uri de vânzări, bărbatul din Vâlcea a înşelat mai multe persoane din Botoşani, determinându-le să vireze sume de bani într-un cont pentru presupuse tranzacţii cu utilaje agicole. Evident că utilajele nu ajungeau niciodată la cumpărător, iar prejudiciul cauzat se ridică la circa 30.000 de euro.

Individul a fost ridicat ieri de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale și reținut pentru 24 de ore sub acuzația de înșelăciune. 

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că în perioada noiembrie 2018 – august 2019, împreună cu alte persoane, ar fi indus în eroare șase parți vătămate de pe raza județului Botoșani prin postarea fictivă de anunțuri privind vânzarea de utilaje agricole – pe site-uri de specialitate –și prin tranzacționarea acestora ar fi convins părțile vătămate să vireze diferite sume de bani, în mai multe tranșe, în conturi aparținând unor persoane interpuse, deschise la diferite banci, cu sediul atât în România cât şi în afara ţării, valoarea prejudiciului fiind de estimat la aproximativ 30.000 de euro” – a precizat pentru presa locală Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Bărbatul a fost introdus în arestul IPJ Botoşani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like