Bărbat reținut pentru cinci infracțiuni grave. Cum erau înșelați pensionarii din Râmnicu Vâlcea…

/


Un bărbat în vârstă 45 de ani este cercetat de procurorii din Vâlcea pentru săvârșirea a nu mai puțin de 5 infracțiuni grave. Omul se specializase în escrocarea pensionarilor din municipiul Râmnicu Vâlcea care nu știau să folosească serviciile bancare. Inculpatul a mers atât de departe încât se dădea drept funcționar bancar, făcea rost de datele personale ale victimelor sale și de aplicațiile bancare ale acestora, iar apoi contracta credite online și își transfera sume importante de bani. Manevrele i-au mers mai bine de 7 luni, până când procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea și polițiștii din cadrul I.P.J. Vâlcea — Biroul de Investigaţii Criminale au intrat pe fir.

Ca urmare, ieri, 18 aprilie 2022, a fost pusă în mişcare acţiunea penală fată de bărbatul de 45 de ani, care a și fost reținut. El este acuzat de săvârșirea infracţiunilor de inşelăciune, fals in înscrisuri sub semnătură privată, fals privind identitatea, efectuarea de operaţiuni financiare in mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic, toate in formă continuată. În cursul zilei de astăzi, inculpatul va fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestarc preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

“Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în perioada 05.08.2021 — 14.03.2022 inculpatul, profitând de lipsa cunoştinţelor de specialitate în ceea ce priveşte folosirea aplicaţiilor de online banking, a indus în croare mai multe persoane vătăinate (7 persoane fizice – pensionari şi 3 societăţi de creditare) prin manopere frauduloase, constând fie în clonarea unor aplicaţii de mobile banking, fie în folosirea de calităţi mincinoase (prezentându-se ca funcţionar bancar), acţiuni urmate de obţinerea unor credite online în numele altor persoane fizice fără acordul acestora, accesarea fără drept a acestor aplicaţii bancare şi a conturilor persoanelor vătămate, transferarea, în conturile utilizate de inculpat a unor sume importante de bani din conturile persoanelor vătămate, precum şi retragerea de la ATM-uri a unor sume de bani din aceleaşi conturi. Prejudiciul cauzat în urma activităţii infracţionale desfăşurate de către inculpat se ridică la suma de 50.293 lei şi 3010 euro” – se arată într-un comunicat al Parchetului Vâlcea.

foto arhivă

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like