Buletine false de analize COVID, vândute în VÂLCEA. Bărbat arestat!

/

300 de lei. Atât costau buletinele de analize cu rezultat negativ la testul COVID-19, buletine pe care un bărbat din județul Vâlcea le vindea fără nicio jenă mai ales persoanelor care voiau să plece în vacanță. Asta până marți, 8 iunie 2021, când polițiștii au dat năvală la locuința celui ce le comercializa , dar și a intermediarului/complicelui. Mai mult decât atât, o agenție de turism din județul nostru a fost și ea călcată de mascați, de acolo fiind ridicate mai multe documente folosite pentru călătorie. Acum urmează ca anchetatorii să identifice persoanele care s-au folosit de buletinele false, ele putând fi cercetate penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

“Marți, 08 iunie a.c.,  poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară și două de aducere, în județul Vâlcea, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic și uz de fals.

Din datele şi probele administrate în cauză în perioada februarie 2021 – prezent, de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Capitalei, a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat de 51 de ani ar comercializa persoanelor interesate, în special celor care doresc să călătorească în afara țării, contra sumei de 300 de lei, buletine de analiza medicale falsificate cu rezultatul negativ privind virusul SARS-COV-2.

În cursul zilei de 8 iunie a.c., au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în județul Vâlcea și două mandate de aducere,  bănuitul, împreună cu un alt bărbat de 44 de ani, fiind depistați şi conduși la audieri.

În urma probatoriului administrat a rezultat că în perioada februarie 2021 – prezent, bărbatul de 51 de ani ar fi comercializat mai multor persoane buletine medicale emise în fals, în numele unei societăți. De asemenea, s-a stabilit că documentele ar fi fost întocmite și transmise acestuia de către un bărbat de 44 de ani.

Totodată, de la o agenție de turism dintr-un județ au fost ridicate mai multe bunuri despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite la comiterea faptelor.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, cu bărbatul de 51 de ani în stare de reținere” – se arată într-un comunicat al Poliției București.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like