Cine și de ce vrea murdărirea renumelui celui mai mare retailer românesc? Annabella, țintă vie!

Perifericii presei locale din Vâlcea s-au luat la trântă cu Annabella. De acord, marele concern vâlcean poate fi criticat pentru că – vezi Doamne – practică o politică de salarizare mică, dar e de analizat cu cine se luptă pe piață și ce facilități fiscale au concurenții săi (repatrierea capitalului promovat de marii retaileri străini). Poate fi criticat că o fi existat în atâtea zeci de magazine o neconcordanță între prețul de la raft și cel de la casă. În regulă, oricine poate greși, dar și oricine poate fi taxat în presă. De aici și până la începerea unei campanii insalubre împotriva Annabella… A văzut cineva ample campanii de presă contra marilor corporații care au magazine sau puncte de lucru la Vâlcea? Bineînțeles că nu. Pe spatele Dorinei Mutu și al altora ca ea, însă,  trebuie să se pună ținta și pancarda ,,dușman al poporului vâlcean.” 

Hulpavi de sângele familiei Mutu, doritorii de rău și faliment se urcă sălbatic cu picioarele (e drept, cam rahitice, din cauza numărului redus de cititori) pe unul dintre cei mai buni retaileri din țară. Ce este, de fapt, Annabella? Este unul dintre puținele bastioane rămase pe piață care are în spate conducere și investiție românească. Pentru că este consolidată pe piață, Annabella plătește impozite imense și nici nu repatriază capitalul, așa cum fac marile corporații. N-are ce repatria, familia Mutu locuiește în Râmnicu Vâlcea. Și-atunci? Ce vrem? Un capitalism fără capitaliști? Campania împotriva Annabella seamănă perfect în atitudini și apucături cu propaganda ziarelor comuniste din anii 50 când marii patroni, industriași sau de orice altă natură, erau tocați mărunt pentru vina de a fi bogați. Capitalismul nu cunoaște alte forme de exprimare decât acestea care dau voie unui om să se îmbogățească. Dacă există probleme penale, stabilesc instituțiile statului, și ele mult supradimensionate ca imagine și forță. Dar până atunci?

Înjurătorii lanțului de magazine Annabella trebuie să înțeleagă că fără oameni ca familiile Mutu, Crăciunescu, Tudor, Bușcă, Răducă, Boromir, Pătru, Paraschiv ș.a. NU POATE exista capitalism sănătos. Cealaltă variantă de capitalism, bolnav, în care românii nu mai dețin niciun procent din niciun sectorul de activitate se numește colonialism. Doar acolo există pe piață exclusiv concerne străine (de regulă din state mari), iar autohtonii sunt doar consumatori. Cine vrea fie instaurarea unui comunism unde totul e de stat, fie a unui capitalism de tip colonial unde totul e la concernele străine, să facă tot posibilul să distrugă afaceri ca Annabella. Rezultatul pe termen lung va fi îngrozitor!

PS: Sâcâită de asaltul permanent al publicației al cărui nume este de neamintit, Dorina Mutu a apelat la o casă de avocatură. Probabil va urma un proces și justiția își va spune cuvântul. Dar facem apel pe această cale la înțelepciunea directorului general al Annabella SRL să-i ridice interdicția de a intra în magazine unei lucrătoare în presă (mult și nedrept spus ziariste). La o mică înțepătură, cauzată de audiența mult scăzută, nu trebuie răspuns cu forță disproporționată.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like