Companii de taxi din Râmnicu Vâlcea, amendate pentru “constituirea unor carteluri în vederea fixării tarifului”

Scandal imens pe tema taximetriei din România. Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a făcut o serie de afirmații în mass-media care au avut ca efect solicitarea demisiei sale de către Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR). Preşedintele Consiliului Concurenţei este acuzat că se implică în modificarea legislaţiei în favoarea unor companii pe care declară că le protejează.

Bogdan Chirițoiu și-a susţinut în continuare afirmaţiile. Ba mai mult, el și-a recunoscut implicarea în susţinerea anumitor companii private. De altfel, el a declarat că a amendat mai multe companii de transport persoane ce fac parte din COTAR, iar printre acestea se numără și companii de taxi din Râmnicu Vâlcea.

Am amendat 8 companii active pe piaţa transportului de persoane în regim de taxi şi dispecerat din Bucureşti şi judeţul Ilfov cu aproximativ 500.000 de euro pentru participarea la un cartel având ca obiect fixarea tarifului. De asemenea, alte 36 de companii de taxi din Constanţa, Timişoara, Baia Mare, Târgu-Mureş şi Râmnicu Vâlcea au fost sancţionate cu peste 400.000 de euro, pentru constituirea unor carteluri în vederea fixării tarifului. Cele mai multe dintre companiile de taximetrie sancţionate de noi erau membre în Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR). Companiile au contestat, însă instanţa a menţinut decizia Autorităţii de concurenţă” – a declarat Bogdan Chiriţoiu la o televiziune publică.

loading...

You May Also Like