Cum se îmbogățește conducerea CAR Pensionari Râmnicu Vâlcea din banii vârstnicilor

Schimbarea conducerii CAR Pensionari din Râmnicu Vâlcea a adâncit criza prin care a trecut această instituție. Grupul care l-a susținut pe Răban s-a transferat în parte la noul președinte Ion Dumitru. Cei care au crezut că nu se poate mai rău ca pe vremea fostei conduceri, s-au înșelat. Cumetriile de tot felul, învârtelile, câștigurile lunare preferențiale, toate din buzunarele a mii de pensionari, au scăpat de sub control. Am primit un material care relevă starea de spirit a CAR Pensionari cu noua conducere, dar și modalitatea prin care a fost aleasă aceasta. Redăm textul în totalitate cu mențiunea că protejăm semnatarii. Intertitlurile ne aparțin. 

,,Pe 8 noiembrie 2020 a murit fostul președinte, Ion Răban. Pe 9 noiembrie 2020 a avut loc ședința Consiliului Director format din nouă membri. Dintre aceștia, participă doar unul. Faptic au participat Ion Dumitru, Drăghici, Buța, restul fiind consultați telefonic și au semnat procesul verbal după zece zile. Deci, instalare nestatutară. Pe 9 noiembrie au intrat în carantină, iar ei au pregătit documentele și au început să arunce tot ce avea Răban în birou. Au dat foc inclusiv la mobilier, pentru a nu se mai cunoaște nimic. 

Salariile noilor lideri ai CAR. Ion Dumitru – 6500 lei plus spor de conducere 50% din salariu, prime trimestriale și alte onorarii. Contabilul – șef Dinculescu – 9500 de lei și alte prime trimestriale. Alți salariați: 4000 – 6000 lei, au dobânzi preferențiale (10 – 22%), chefuri în clubul pensionarilor unde se practică și jocuri de noroc, plus al treisprezecelea salariu. 

Eternele interese ale contabilei – șef, la putere sub toate conducerile 

La CAR Pensionari Râmnicu Vâlcea, actuala conducere este înconjurată de rude și consăteni. Contabila șefă are două verișoare, Chelărescu și Străchinescu, pe post de casiere. Chelărescu are și soțul plătit cu indemnizație pentru asigură partea informatică, dar lucrează și în altă unitate. Se pare că la Protecția Copilului. Rădulescu, tatăl contabilei șef, angajat ca șef de club n.r. clubul pensionarilor, de lângă sediul CAR). Pentru ce și-o lua salariu din moment ce clubul nu funcționează de un an. Lunar ia 3500 de lei, plus alte sporuri și al treisprezecelea salariu. Soțul contabilei șef a fost primit în CAR la 27 de ani și a primit împrumuturi peste limita fondului depus. Nu a plătit dobânzi de întârziere și nici alte sume prevăzute în statut. Noua conducere a cumpărat o mașină care e folosită în scop personal, dar și mobilier luxos și scump. Juristul Constantin Maria este consătean cu președintele Ion Dumitru, amândoi fiind din Livezi. Tot din Livezi este și soțul contabilei – șef. 

Cum a preluat puterea Ion Dumitru

Adunarea Generală din 25 ianuarie a fost nestatutară. S-au dat invitații nesemnate și neînregistrate, fiind chemate doar persoane cunoscute de noua conducere, fără a se respecta norma de participare de 1 la 300 de membri. În sală Filarmonicii Ion Dumitrescu, unde a avut loc adunarea nu s-a respectat distanțarea și nu s-a făcut testarea participanților. În schimb, noul președinte, Ion Dumitru a oferit sume de bani și whisky. Cei înscriși la cuvânt nu au fost lăsați să vorbească pe motiv că artiștii Filarmonicii urmau să aibă repetiție în sală. Cu toate acestea, câțiva au apucat să ia cuvântul. Una din propuneri a fost ca salariul președintelui să fie minim pe economie plus sporuri și prime. Nu a fost supusă la vot propunerea și nici trecută în procesul verbal. Pentru că președintelui nu i-a convenit propunerea, vorbitorului i s-a smuls microfonul din mână. 

S-au făcut propuneri pentru modificarea statutului, însă n-au fost supuse dezbaterii și votate de participanți. Votul s-a făcut pe hârtii neînseriate, puse în cutii de carton nesigilate, deci se puteau introduce ilegal voturi. Nu s-a ales o comisie de numărare a voturilor, salariații CAR fiind cei care au numărat. Consilierii nu au fost votați și aprobați de adunare, ci dictați de pe o foaie de președintele Ion Dumitru. În sală a fost interzisă presa. Președintele Dumitru l-a scos personal din sală pe cameramanul unei televiziuni pe motiv că este o adunare privată. Am mai aflat că procesul verbal a fost refăcut ziua următoare, așa cum a dorit noua conducere. 

Constantin Maria, a fost primit membru pe în ianuarie 2021, a fost instalat jurist și ales în Consiliul Director fără a avea cinci ani vechime în CAR Pensionari. După Adunarea Generală s-a pornit prigoana contra celor care nu au votat cu ei.‘‘

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like