De ce n-ar mai trebui votat Mihai Pătru la Ocnele Mari

Una dintre multele probleme pe care le-a avut cu legea în acest mandat primarul de la Ocnele Mari vizează o deplasare pe care el o consideră, în funcție de data oferirii explicațiilor, ba interes de serviciu, ba deplasare în scopuri personale. În fapt, este vorba despre un denunț făcut de soția fostului primar Bebe Iordache, în care primarul Mihai Pătru și anturajul său sunt acuzați că ar fi folosit mașina primăriei într-o deplasare la Tulcea. Deplasarea este reală, a avut loc la finalul anului 2018 și nu este contestată de nimeni. De altfel, există și fotografii care să ateste că grupul condus de Pătru a ajuns la o pensiune din Tulcea (foto jos). Problema este în ce scop, dacă și de ce mașina instituției a fost folosită cu această ocazie.

Primarul Mihai Pătru se apără spunând: “Sunt informații eronate menite să mă denigreze. Doamna a avut informații eronate, eu nu am fost cu mașina primăriei. Am fost cu mașina unui prieten care poate să susțină acest lucru. Nu era interes de serviciu, era o deplasare în scopuri private”. 

În trecut, primarul și participanții au avut altă explicație, spunând că, de fapt, au fost să verifice în Tulcea un sit arheologic și că era normal ca deplasarea să se facă pe carburantul și cu mașina primăriei. Este posibil, dar dacă aceasta este explicația, pentru ce era nevoie ca delegația primăriei Ocnele Mari să compună un polițist (Nicolae Butuc) și soția, doi consilieri cu soțiile și chiar iubita primarului, Alexandra Dicu? Ce competențe ar fi avut aceștia să verifice un sit arheologic? Polițistul Butuc este celebru în Ocnele Mari. În urmă cu câțiva ani, a avut un episod violent cu un coleg de-al său. Acum, îl susține pe Pătru care se încurcă în explicații. Cert este că Parchetul are cazul în vizor. 

Mai amintim două exemple în care Mihai Pătru a intrat în contact direct cu instituțiile statului. Într-unul și-a construit o parte din casă pe domeniul public, cu un tupeu ieșit din comun. Materiale ample a scris presa vâlceană despre acest subiect, chiar și atunci când Pătru a vrut să-și intabuleze abuziv proprietatea. Noroc că OCPI i-a respins încercarea. În urmă cu un an, primăria a fost ,,călcată” de procurorii DNA care au solicitat documente referitoare la asfaltarea unui drum care nu era parte a domeniului public. 

Colac peste pupăză, edilul – șef liberal încearcă să câștige un al doilea mandat folosindu-se de vize de flotant. Adică ar vrea să-i priveze pe ocneni de un drept firesc: acela de a-și alege ei cine le va conduce destinele timp de patru ani; nu să aleagă alții în numele lor. Un lucru este cert, Pătru are multe alte preocupări distincte de administrația publică locală.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like