DESCINDERI în VÂLCEA. Braconieri duși la audieri cu mascații

Având informații că, în ultimele două luni, doi indivizi din comuna Fârtățești ar fi întreprins actede braconaj cinegetic în fondul de vânătoare al localității, folosind diferite arme și muniții, polițiștii și mascații din cadrul IPJ Vâlcea au descins la locuințele lor. Bănuielile s-au confirmat în urma perchezițiilor, anchetatorii găsind arme, muniții, trofee, dar și carne de vânat. Braconierii au fost ridicați de mascați și duși la audieri, IPJ Vâlcea deschizând în acest caz un dosar penal  săvârșirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj cinegetic şi contrabanda calificată.

“Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciului de Acțiuni Speciale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești au efectuat la data de 12 decembrie a.c., trei percheziții domiciliare pe raza comunei Fârtățești, la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor șibraconaj cinegetic.

Polițiștii au descins la locuințele a doi bărbați de 47 și 51 de ani, din Fârtățești, cercetați pentru săvârșirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj cinegetic şi contrabanda calificată.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat pentru cercetări muniție, o arbaletă, o armă de vânătoare letală, confecționată în mod artizanal, 30 de trofee de cervide și 6,1 kg carne de vânat din specia mistreț.

Au fost puse în executare două mandate de aducere, iar cercetările continuă urmând să fie dispuse măsuri prin intermediul unității de parchet” – se arată în comunicatul IPJ Vâlcea.       

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like