DESCINDERI în VÂLCEA. “Hackerii” au cauzat un prejudiciu de 1 milion de euro (VIDEO)

16 percheziţii au avut loc la sfârşitul acestei săptămâni în Vâlcea ş Gorj, într-un dosar instrumentat de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, sub supravegherea unui procuror din cadrul DIICOT Gorj. La Vâlcea s-au efectua 11 percheziţii domiciliare, anchetatorii urmărind destructurarea unui grup infracţional organizat, care a cauzat un prejudiciu de peste un milion de euro. În total au fost înşelate peste 140 de persoane din străinătate.

Întreaga operaţiune infracţională a început în anul 2013, când doi bărbaţi din Vâlcea şi Gorj au recrutat mai multe persoane şi au constituit un grup organizat specializat în comiterea infracţiunilor de fraudă informatică, fals informatic şi spălare de bani. 20 de persoane au aderat la această grupare ce a fost anihilată abia acum.

Gruparea şi-ar fi desfăşurat activitatea între anii 2013- 2015, prin administrarea mai multor site-uri specializate în vânzarea de utilaje agricole şi de construcţii second-hand, postând anunţuri fictive prin care ar fi oferit spre comercializare astfel de bunuri, pe care nu le-ar fi deţinut în realitate. Prin această metodă, ar fi indus în eroare aproximativ 140 de cetăţeni din Polonia, Germania, Italia, Austria, Belgia şi România.

„În urma percheziţiilor domiciliare, au fost indisponibilizaţi 7.650 de euro, 1.250 de lire, 3.900 de lei, 33 de telefoane mobile, 4 laptopuri, precum şi mai multe carduri de memorie, cartele SIM, CD/DVD-uri şi înscrisuri. De asemenea, 14 persoane au fost conduse la sediile DIICOT – BT Gorj şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, în baza mandatelor de aducere, în vederea continuării cercetărilor”, a informat IPJ Gorj.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like