Dosare penale pentru incendiile de pădure de la Malaia și Brezoi. Foc pus intenționat! (foto)

/

Ultimele săptămâni au fost de coșmar pentru pompierii militari ai ISU Vâlcea. Zi și noapte ei s-au luptat cu flăcările ce au cuprins pădurile de la Malaia și Brezoi. Cel de la Brezoi este în desfășuare și este cu adevărat infernal, pentru că s-a extins pe 24 de hectare din cauza vântului și s-a apropiat extrem de mult de DN 7.

De unde au pornit cele două incendii? Cine a provocat prăpădul în pădurile din nordul județului Vâlcea? Ei bine, asta încearcă acum să afle polițiștii vâlceni!

Asta pentru că s-au deschis deja două dosare penale în aceste cauze, după ce pompierii militari ai ISU Vâlcea au găsit dovezi în pădure că focul a fost pus intenționat.

„Am chemat organul de cercetare penală la fața locului acolo unde am identificat locul de propagare a incendiului. Și la Malaia și la Brezoi am găsit vatra unde s-a făcut focul și de unde a plecat incendiul. De aici încolo, Poliția trebuie să cerceteze cine este vinovat” – ne-a declarat inspectorul șef al ISU Vâlcea, locotenent colonel Dan Pascaru.

Pe surse am aflat că la Malaia există câteva indicii despre făptaș, însă deocamdată nu este nimic concret. Din declarațiile localnicilor, înainte de a se observa flăcările din pădure, un cioban a fost văzut cu animalele în zonă. Alții spun că pe acolo au fost văzuți și turiști care erau în drumeție pe munte. De asemenea, o altă ipoteză ar fi aceea că un individ ar fi aruncat cu petarde pe suprafețe cu vegetație uscată.

„S-au întocmit dosare penale pentru distrugere din culpă prin incendiere. Deocamdată cauzele sunt cu autor necunoscut. Se efectuează cercetări pentru identificarea autorilor” – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliție Vâlcea, Cătălin Udrea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like