DREPT LA REPLICĂ. Directorii de la Urban se contrazic în declaraţii

Publicăm dreptul la replică emis de SC Urban SA, cu o singură completare: declarațiile lui Dan Ceauşescu (director general) au fost în măsură să ne conducă la concluzia că levigatul de la Comat se varsă în canalizarea oraşului. Din două, una: ori Urban deversează, cu adevărat levigatul în canalizare (şi la scăpat gura pe director), ori acesta face declarații iresponsabile, în dauna societății pe care o conduce. Fost crupier de meserie, Ceauşescu poate juca oricând la cacealma, iar o asemenea declarație, oricât ar fi de retractată, trebuie verificată de instituțiile statului. Dupa cum se observă, Ceauşescu nu îşi asumă prin semnătură dreptul la replică, fiindcă ştie că textul de față îi contrazice declarațiile oficiale. Patronul Urban, Doru Florescu, oricât i-ar fi de naş directorului, ar trebui să ia măsuri. Deci, repetăm informația, pentru o bună informare a cititorilor: Dan Ceauşescu a spus, telefonic, într-o declarație de presă, că levigatul rezultat în urma procesării gunoiului de la Comat (proprietatea Urban) se varsă în canalizarea oraşului. Comunicatul de față, al societății pe care o conduce, îl contrazice fragrant.  

Crişu Popescu

 

 

DREPT LA REPLICĂ

Cu privire la informatiile aparute pe saiturile Gazeta Valceana si Ziarul de Valcea referitoare la statia de sortare Rm Valcea facem urmatoarele precizari:

  • Statia de sortare nu este conectata la sistemul de canalizare al orasului.
    Dispune de un bazin vidanjabil care preia levigatul din statie. Acest bazin este golit si curatat periodic iar incarcatura se transporta la statia de epurare operata de Apavil SA, cu care Urban SA are incheiat contract de deversare;
  • Pentru apele pluviale statia dispune de un alt bazin unde se colecteaza acest tip de ape iar continutul ajunge prin vidanjare tot in statia de epurare apartinand Apavil SA;
  • Deseurile prezente in acest moment pe platforma betonata a statiei reprezinta refuz de sortare, sunt dedicate valorificarii prin coincinerare si vor fi transportate catre fabricile de ciment imediat ce acestea isi vor reincepe activitatea ( sfarsitul lunii Ianuarie).

Mentionam ca aceste deseuri nu se pot transporta intr-un depozit de deseuri din cauza:
1. Depozitele nu accepta spre depozitare materiale reciclabile, iar acest tip de deseu contine materiale reciclabile contaminate care nu mai pot fi reciclate dar care se pot valorifica energetic;
2. Este contrar normelor legale in vigoare si a directivelor europene sa depozitam deseuri care contin materiale reciclabile fiind obligati sa reducem canitatile de deseuri depozitate si sa utilizam solutii pentru a creste gradul de valorificare.

Ludovic Vass
Director General Adjunct
Urban SA

CITIŢI ŞI:

EXPLOZIV! Directorul Urban: “Lichidul rezultat din procesarea gunoiului se scurge în canalizarea oraşului Râmniu Vâlcea” (FOTO-VIDEO)

You May Also Like