După ce poliţiştii din Vâlcea au fost bătuţi şi deposedaţi de armă, ministrul Vela le promite body-cam-uri

Anul trecut, un incident grav petrecut în satul Călina al comunei vâlcene Ioneşti a fost larg dezbătut în toată presa locală şi naţională. Doi tineri poliţişti au fost agresaţi, deposedaţi de armă, ameninţaţi cu moartea şi sechestraţi de şleahtă de rromi. Acum, la mai bine de şapte luni de la acel eveniment, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunţă că va lua măsuri şi va începe achiziţiile de mijloace de înregistrare audio-video. Mai precis, poliţiştii operativi vor fi dotaţi în scurt timp cu body-cam-uri. Ministrul a menţionat că incidentul cu agenţii de la Vâlcea a fost unul din motivele pentru care a luat această decizie.

„Mai există un subiect pe care l-am dezbătut şi dvs. aţi analizat de-a lungul timpului, subiect care ne-a făcut să decidem, să ne dorim ca într-un timp cât mai scurt, uitaţi după ce am făcut toate procedurile, să ajungem şi la o finalizare concretă în sensul în care, încă de anul trecut, din noiembrie, de la toate problemele pe care le-au avut unii poliţişti de-ai noştri. În judeţul Vâlcea, în judeţul Prahova au fost înregistrate acţiuni şi dosare de ultraj, inclusiv în perioada stării de urgenţă, să dotăm poliţiştii din stradă cu mijloace de înregistrare audio-video, astfel încât contactul cu cetăţeanul, contactul cu un suspect, un potenţial infractor să poată fi documentat oficial şi eficient, prin aceste mijloace de înregistrare” – a declarat Marcel Vela, într-o conferinţă de presă susţinută, vineri, la sediul MAI.

El a mai spus că „body-camera unui poliţist, într-un final, va responsabiliza şi cetăţeanul şi poliţistul, astfel încât să nu mai existe dubii, discuţii, analize, dezbateri televizate, cine a fost vinovat: Spartacus sau poliţistul?”.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like