Fiul primăriței din Racovița (Vâlcea), polițist la Sibiu, a fost arestat pentru tentativă de viol

/

Deși inițial a fost plasat în arest la domiciliu, ulterior procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au cerut arestare preventivă. Vorbim de Gheorghe (Gigi) Iliescu, polițist din cadrul IPJ Sibiu și fiul al primăriței din Racovița (Vâlcea) – Sonia Iliescu. Ieri, 2 septembrie 2019, magistrații Tribunalului Sibiu au luat decizia de a-l trimite după gratii pentru următoarele 18 zile, el fiind acuzat de tentativă de viol și agresiune sexuală.

„În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a Cpp raportat la art. 204 Cpp admite contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu împotriva încheierii penale nr. 889 din data de 22.08.2019 ?i a încheierii de înlăturare omisiuni vădite din data de 23.08.2019, ambele pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sibiu în dosarele nr. 8919/306/2019 ?i nr. 8919/306/2019/a1, pe care le desfiin?ează în totalitate şi, procedând la o nouă judecată: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. În temeiul art. 226 Cpp, art. 223 alin. 1 lit. lit. b şi c şi alin. 2 Cpp raportat la art. 202 alin. 1 şi alin. 3 Cpp, dispune arestarea preventivă a intimatului – inculpat ILIESCU GHEORGHE, zis Gigi, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la viol, prev. de art. 32 Cp raportat la art. 218 alin.1, alin. 2, alin. 3 lit. a şi c şi alin. 6 Cp în dauna persoanei vătămate S.M.L., şi agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 şi alin. 2 lit. a şi c Cp, în dauna persoanei vătămate B.M.C., ambele cu aplicarea art. 38 Cp, pe o durată de 18 zile, începând cu data de astăzi, 02.09.2019, până la data de 19.09.2019, ora 24,00 inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă conform prezentei încheieri penale. În temeiul art. 275 alin. 3 Cpp cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu, astăzi, 02.09.2019” – se arată în minuta instanței. 

Acuzațiile…

Gheorghe (Gigi) Iliescu are 50 de ani, este polițist de Ordine Publică la IPJ Sibiu, încadrat din sursă externă, și este originar din județul Vâlcea, fiind fiul primăriței localității Racovița. De altfel, surse din cadrul PNL ne-au confirmat că acesta urma că se pensioneze și să candideze în locul mamei sale pentru funcția de primar.

Ei bine, acum îi este imposibil să facă acest lucru, pentru că se confruntă cu grave acuzații penale, acuzații ce l-au băgat după gratii. Conform procurorilor, Gigi Iliescu ar fi încercat să întrețină relații sexuale cu două minore de 13 și 17 ani. Cu cea mică în timp ce se afla cu ea la lotul național feminin de box, iar cu cea mare în timpul unei deplasări la o competiție.

Potrivit Parchetului Sibiu, agentul de poliție era instructor sportiv în afara orelor de program, mai precis antrenor de box, iar faptele ar fi vizat două persoane de sex feminin în vârstă de 13 și 17 ani.

„În cursul lunii aprilie 2018, numitul IG s-a deplasat împreună cu minora de 12 ani la Bucureşti, unde persoana vătămată urma să se antreneze cu lotul naţional feminin de box, având în vedere că aceasta avea rezultate sportive foarte bune (de două ori campioană naţională la box) şi îşi dorea să facă sport de performanţă.
Acolo s-a cazat în aceeaşi cameră cu minora, iar în timpul nopţii, a încercat prin exercitarea unor acte de constrângere fizică să întreţină raporturi sexuale cu persoana vătămată, în vârstă de doar 12 ani la acea dată, în timp ce victima se afla sub paza şi îngrijirea lui, în calitate de antrenor al acesteia.

În luna februarie 2019, numitul IG s-a deplasat împreună cu minora în vârstă de 17 ani la Bucureşti, căreia i-a spus că urmează să susţină o demonstraţie sportivă pentru a exemplifica modul în care decurg antrenamentele efectuate sub coordonarea sa.
Din nou s-a cazat în aceeaşi cameră cu minora, iar în timpul nopţii, a exercitat acte de natură sexuală asupra sa (altele decât cele prev. de art. 218 şi 220 C.pen.), constând în atingeri ale sânilor, feselor şi zonei intime, fără consimţământul persoanei vătămate (17 ani la data comiterii faptei), profitând de imposibilitate acesteia de a se apăra şi de a-şi manifesta liber voinţa datorită constrângerii morale, respectiv profitând de starea de vulnerabilitate în care se afla aceasta (minora fiind singură cu el, într-o altă localitate, departe de casă, sub paza, îngrijirea şi supravegherea acestui adult care se bucura de poziţia sa recunoscută de autoritate şi de încrederea pe care o insuflase minorei, ca de altfel şi celorlalte fete din grupa de box pe care o antrena)” – precizează Parchetul Sibiu.

Facem precizarea că suspectul beneficiază de prezumția de nevinovăție, iar punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva sa nu poate înfrânge acest fapt.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like