FOCURI de ARMĂ la GUŞOENI. Braconieri prinşi de poliţişti

Doi bărbaţi sunt suspecţi într-un dosar penal de braconaj, uz de armă fără drept și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, ei fiind prinşi zilele trecute de poliţiştii din cadrul IPJ Vâlcea. Totul a început în  data de 15 februarie 2018, când poliţiştii au primit informaţia că pe raza comunei Guşoeni, în fondul cinegetic nr. 36 Padina au fost trase patru focuri de armă cu o puscă de vânătoare deţinută legal.

“Extinzând cercetările, polițiștii s-au deplasat în ziua de 16 februarie la domiciliul unuia dintre bărbați, iar cu ocazia controlului efectuat pe linia respectării prevederilor Legii nr. 295/2004 au identificat mai multe cartuşe de vânătoare de diferite mărci, calibrul 12, dintre care 11 cartuşe de vânătoare erau confecţionate în mod artizanal, iar 7 din acestea au fost găsite neasigurate.

În zilele de 17 şi 18 februarie a.c., în urma activităţilor întreprinse, polițiștii au reușit  probarea întregii activități infracţionale a celor 2 bărbați sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj, uz de armă fără drept și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Totodată, polițiștii au mai desfăşurat activităţi de verificare a respectării prevederilor Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor la 4 deţinători legali de arme şi muniţii din municipiul Rm. Vâlcea și localitatea Gușoeni.

În urma controalelor efectuate, au fost constatate nerespectări ale condiţiilor de păstrare şi asigurare a securităţii armelor şi muniţiilor, pentru 3 dintre aceştia urmând a se aplica sancţiunea contravenţională de 5000 lei şi a se dispune măsura complementară a anulării dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor şi muniţiilor” – precizează IPJ Vâlcea.  

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like