FOTO. ACŢIUNE de AMPLOARE la BUJORENI. Sute de rromi nu respectă autoizolarea

/

Sute de rromi care au venit în ultimele zile din străinătate nu respectă autoizolarea, ieşind pe străzi, în baruri şi în magazine, punând în pericol viata a sute de persoane. Rromii au fost văzuţi stând în locuri publice în grupuri mari de 15 – 20 de persoane. Totul se întâmplă în comuna Bujoreni, judeţul Vâlcea, în satul Lunca, iar medicii de familie din localitate au decis să anunţe autorităţile locale.

Ca urmare, azi, 19 martie 2020, la Bujoreni se desfăşoară o acţiune de amploare a Poliţiei, Jandarmeriei şi asistenţilor medicali. Fiecare persoană din Lunca va fi verificată, fiind vorba de o muncă titanică, pentru că satul numără aproximativ o mie de locuitori, majoritatea cetăţeni de etnie rromă care „muncesc” în străinătate.

Se presupune că, în ultimele zile, în satul Lunca ar fi ajuns circa 200 de persoane. Rromii nu au contactat telefonic medicii de familie și nici nu au răspuns la apeluri pentru a declara de unde au venit, cu ce persoane au intrat în contact și dacă prezintă simptome. Ca urmare, în zonă există risc major de îmbolnăvire în masă.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like