FOTO. DESCINDERI la VÂLCEA. Contrabandiști luați pe sus de mascați

Polițiștii și procurorii vâlceni au descins zilele trecute în 14 locații pentru destructurarea unei rețele infracționale specializate în contrabandă cu țigări. Perchezițiile au avut loc la Râmnicu Vâlcea, la Budești, dar și la Craiova. Ca umare, cinci persoane au fost puse sub urmărire penală, iar patru dintre ele au fost puse sub control judiciar.

“În zilele de 20 și 21 mai 2019, în baza  autorizaţiilor emise de către instanță, au fost efectuate 14 percheziții domiciliare la imobile situate în mun. Rm-Valcea, mun. Craiova si comuna Budești, context în care au fost identificate si ridicate pentru cercetări 87000 țigarete netimbrate, provenite din contrabandă.

Prin ordonanța procurorului din data de 22 mai 2019 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 5 inculpați.

Inculpaților le-a fost  adusă la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, față de 4 dintre aceștia fiind luată măsura controlului judiciar.
Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” – informează procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like