FOTO. Elev de la Forestier, prins la școală cu un pistol cumpărat de pe OLX

/


Un nou incident grav în unitățile de învățământ din Râmnicu Vâlcea. După ce în luna decembrie 2021 doi elevi s-au bătut în fața Colegiului Forestier din municipiu, iar asupra unuia a fost găsite un pistol și un cuțit, iată că ieri, 14 februarie 2022, la aceeași școală, un licean s-a dus la orele de curs cu un pistol asupra lui. Adolescentul de 17 ani cumpărase arma de tip airsoft de pe OLX, de la o persoană necunoscută. El a fost observat cu pistolul chiar de colegii săi, care au anunțat cadrele didactice, iar apoi toată povestea a ajuns la urechile conducerii Colegiului Tehnic Forestier.
La fața locului au ajuns jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, elevul de clasa a XI-a fiind amendat drastic.

“Jandarmii care se aflau în apropierea unității de învățământ au intervenit imediat iar în urma verificărilor efectuate, au descoperit asupra tânărului de 17 ani, un pistol de tip airsoft.

Întrebat cum a intrat în posesia lui, acesta le-a răspuns jandarmilor că a cumpărat pistolul de pe un site cu anunțuri, de la un necunoscut.

Minorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2500 lei iar arma a fost ridicată in vederea confiscării.

Vă informăm că pentru armele de tip sportiv, posesorii au nevoie de avize speciale. Legea interzice folosirea ambelor categorii in public și transportarea lor încărcate sau la vedere.

În România, armele de tip airsoft sau cu aer comprimat pot fi achiziționate doar de către cei care au peste 18 ani.

Armele de airsoft sunt replici fidele ale armelor de foc letale. Designul, greutatea și blowbackul (reculul) contribuie la realismul lor.  Din cauza acestor asemănări, acestea pot fi ușor confundate cu armele de foc.

Deși mulți le văd ca pe niște jucării, armele de airsoft pot fi un pericol” – informează Jandarmeria Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like