FOTO – ÎNȘELĂCIUNE la DĂEȘTI. Escrocul se dădea drept procuror

Te miri ce le mai dă prin cap escrocilor. Un individ din Bacău a venit pe meleagurile vâlcene pentru a comite infracțiuni. El a fost prins însă în data de 9 ianuarie 2019, pe raza comunei Dăești, județul Vâlcea, după ce polițiștii au fost anunțați de o femeie că este pe cale să fie victima unei înșelăciuni.  Escrocul se dădea drept procuror și a inventat o poveste despre un accident în Italia, în care a fost implicat fiul victimei, solictând suma de 10.000 de lei pentru a-l scăpa pe acesta de belele. Numai că, femeia nu a căzut în capcană și a anunțat organele abilitate, infractorul fiind prins la scurt timp. Omul este recividist, el fiind chiar dat în urmărire națională pentru că se sustrăgea executării pedepsei cu închisoarea.

“La data de 9 februarie a.c., polițiștii au fost sesizați, de o femeie din comuna Dăești, cu privire la faptul ca a fost  contactată telefonic de un bărbat, care  s-a recomandat a fi  procuror, spunându-i că fiul acesteia a avut un accident în Italia și are nevoie de o suma mare de bani pentru a-i ajuta fiul sa scape de închisoare.

Polițiștii s-au deplasat imediat la locul stabilit pentru întâlnire, reușind să depisteze în flagrant delict   bărbatul de 42 de ani, din județul Bacău, care ar fi pretins că este procuror.

Cel în cauză a fost condus la sediul Postului de Poliție Dăești, iar în drum spre post a fost depistat în trafic un autoturism în care se aflau alți doi bărbați, bănuiti de asemenea că ar fi participat la comiterea faptei.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul de 42 de ani este urmărit național, pe numele său fiind emise două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

A fost întocmit un dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, bărbatul de 42 fiind reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă” – precizează IPJ Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like