FOTO – DESCINDERI în VÂLCEA. Alţi „hackeri” în vizor…

UPDATE: Anchetatorii susţin că au indicii care atestă că, în perioada noiembrie 2013 – mai 2014, pe raza municipiului Drăgăşani şi a localităților limitrofe, s-ar fi constituit un grup infracţional organizat, iniţiat de una dintre persoanele bănuite, un bărbat, de 31 de ani, din Drăgășani.

La acest grup ar fi aderat alte persoane, unele dintre acestea având rolul de a deschide conturi bancare în Polonia şi România ce erau puse ulterior la dispoziţia membrilor grupării. 

Victimele infracţiunilor ar fi fost determinate să vireze banii în aceste conturi, în schimbul unor bunuri achiziționate de pe internet, care însă nu existau.

Până în prezent, au fost identificate 15 persoane vătămate, prejudiciul fiind estimat la 93.700 de euro. În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe telefoane, cartele SIM și un laptop. În cauză, urmează să fie puse în aplicare 7 mandate de aducere.

Şase percheziţii au loc în această dimineaţă de joi, 2 noiembrie 2017, în municipiul Drăgăşani şi în zonele arondate. Descinderile sunt organizate de DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea, în cooperare cu poliţiştii de la S.C.C.O. Vâlcea, dar şi cu Jandarmeria Vâlcea.

Conform unor surse judiciare, este vorba despre vâlceni acuzaţi de fraude informatice. Dosarul s-a constituit la sesizarea autorităţilor străine, care au descoperit că suspecţii puneau în vânzare bunuri pe care nu le deţineau în realitate, iar banii pe care îi obţineau erau trimişi în România, în Vâlcea.

La ora la care publicăm ştirea, percheziţiile sunt încă în desfăşurare.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like