FOTO: PERCHEZIŢII într-un oraş din VÂLCEA. Mii de parfumuri contrafăcute confiscate

Mii de parfumuri contrafăcute au fost confiscate în urma descinderilor ce au avut loc azi în oraşul Băbeni din judeţul Vâlcea, dar şi în municipiul Timişoara şi în Bucureşti. Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la SCCO au reuşit să destructureze o grupare infracţională, formată din 9 persoane, care, prin fraudă informatică, a pus în circulație produse contrafăcute purtând mărci identice sau similare cu alte mărci înregistrate. Pentr depistarea suspecţilor, anchetatorii au organizat 7 perecheziţii domiciliare.

“În fapt, s-a reținut că, în perioada 2013 și până în prezent, prin intermediul grupului infracțional s-au valorificat pe teritoriul național parfumuri contrafăcute provenite din Turcia, în valoare de peste 4.000.000 lei, fiind utilizate în acest scop mai multe site-uri web de profil. 
De asemenea, în vederea punerii în circulație a parfumurilor contrafăcute, gruparea infracțională a deschis conturi și pe 3 platforme de comerț online. În conținutul acestor site-uri au fost publicate date nereale care atestă calitatea și originalitatea produselor comercializate.

Totodată, pentru a da o aparență de legalitate și un plus de credibilitate activității desfășurate, a fost înființată şi o societate comercială, având ca obiect de activitate ‹comerțul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet› , însă operațiunile de aprovizionare și livrare a produselor contrafăcute s-a desfășurat exclusiv prin intermediul unei firme curierat, iar operațiunile de încasare a contravalorii parfumurilor contrafăcute s-a realizat prin conturile unor persoane fizice interpuse. 
Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare, la 3 dintre membrii grupării infracționale au fost depistate importante cantități de produse contrafăcute, respectiv parfumuri purtând mărci identice sau similare cu alte mărci înregistrate, precum şi diverse sume de bani şi carduri bancare.
Astfel, la inculpatul B.S.I. au fost identificate 3948 parfumuri, la inculpatul D.I., au fost identificate 239 parfumuri, iar la inculpatul F.C.C. au fost identificate 1242 parfumuri şi 757 mostre parfum, toate acestea fiind contrafăcute însă purtând o marcă identică sau similară cu alte mărci înregistrate pentru produse identice ori similare. De asemenea au mai fost ridicate şi sumele de 2.400 de euro, 10.500 lei, o plantă de cannabis, precum și holograme, etichete, coduri de bare, carduri bancare, facturi și diferite înscrisuri” – precizează anchetatorii într-un comunicat de presă oficial.


loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like