FOTO-VIDEO. Bătrân bătut cu bestialitate în Centrul Lădești. Președintele Rădulescu anunță măsuri drastice

UPDATE: Poliția Vâlcea și Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu reacționează ca urmare a dezvăuirilor din presă cu privire la agresiunile la care a fost supus un bătrân de 82 de ani internat la Centrul Lădești. Polițiștii susțin că s-au autosesizat și au dat startul unei anchete penale pentru săvârșirea infracțiunilor de purtare abuzivă și omisiunea sesizării. De asemenea, procurorii anunță că au constituit o cauză penală în acest sens și vor continua cercetările în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare, această fază a cercetărilor constituind o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală.

Zilele trecute, un bătrân fără un picior și aflat în scaun cu rotile, ce este internat la Centrul de Asistență Medico-Socială Lădești, a fost bătut cu bestialitate. Cornel D. – 82 de ani, spune că cel care l-ar fi agresat a fost chiar un angajat al centrului. Este vorba despre un îngrijitor de 25 de ani, Ionel P., care într-o criză de nervi a început să-l lovească cu pumnii și cu o coadă de mătură pe bătrânul infirm. Nu s-a oprit până când nu și-a umplut victima de sânge și a lăsat-o lată la pământ.

Cel care i-a acordat primul ajutor bătrânului a fost medicul centrului, ulterior el fiind transportat cu o ambulanță la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Vâlcea.

Ciudat este că incidentul nu a fost raportat la Poliție de către directorul Centrului Lădești, Sabin Dragnea, acesta rezumându-se doar la a-l sancționa pe bătăuș cu 10% din salariu. De altfel, aparținătorii se pare că au fost avertizați să nu vorbească despre incident, în caz contrar bătrânul urmând a fi dat afară.

Președintele CJ Vâlcea: Vinovații vor răspunde legal și cu funcția

Incidentul a ajuns însă la urechile președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, care s-a arătat indignat și a avut o reacție dură. “Vinovații vor răspunde legal și cu funcția. Este intolerabil și de neacceptat ce s-a întâmplat. Nu voi permite astfel de abateri și agresiuni în centrele aflate în subordinea Consiliului Județean. Deja s-a format o comisie de anchetă și, repet, vinovații vor răspunde legal și cu funcția” – ne-a declarat președintele Rădulescu.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like