Govora așteaptă turiștii cu câinii în stradă. Primarul și viceprimarul ,,se mușcă” între ei

/

Stațiunea Băile Govora se zbate într-o mediocritate administrativă și turistică ,,propice” anilor 90. Administrația condusă de Mihai Mateescu este blocată în timpul imemorial al primului mandat al acestuia. Un nou sezon va fi compromis la Govora, iar cifrele din toamna lui 2022 vor dovedi-o. Pe lângă numeroase lipsuri, micuța și ceea ce trebuia să fie cocheta stațiune se confruntă și cu haite de câini fără stăpân. Conform unor estimări venite dinspre viceprimarul Radu Bărăscu, pe străzile Govorei ar zburda aproximativ 40 de patrupede. E inutil să amintim comportamentul acestora în haită, mai ales în sezonul cald. Bărăscu a fost însărcinat să se ocupe de această problemă prin dispoziția emisă chiar de primarul Mihai Mateescu. Și cum viceprimarul se bucură de susținerea majorității Consiliului Local, a propus și a reușit să treacă prin vot un protocol între Băile Govora și Râmnicu Vâlcea. Potrivit acestui protocol, administrația de la Govora trebuie să identifice câinii și să anunțe Primăria Râmnicu Vâlcea care ar trimite serviciul de ecarisaj. Câinii ar fi luați de pe străzi și ținuți 30 de zile (așa cum prevede legea) în adăpostul de la Fețeni. La schimb, administrația capitalei de județ ar factura Govorei aproximativ 500 lei/câine (costurile cu ecarisajul și adăpost plus mâncare timp de o lună). Dar de ce nu se trece efectiv la treabă?! 

,,Noi am trecut prin Consiliu acest protocol, l-am votat și le mulțumim celor de la Râmnicu Vâlcea. Problema este că nu putem semna protocolul pentru că este vorba de alocări bugetare și aici doar primarul are drept de semnătură. I-am trimis domnului primar numeroase adrese prin care îi solicitam semnarea protocolului pentru că situația din teren o prevede, dar și votul din Consiliu. Nu a semnat nici până acum. Stăm cu câinii pe străzi și a venit sezonul turistic. Primarul emite dispoziții prin care trece problema câinilor fără stăpân în sarcina mea. Acum, când alături de majoritatea consilierilor locali am găsit o soluție, tot primarul mi-o blochează. E un joc politic pe care dumnealui îl consideră subtil, dar din care au de suferit govorenii și turiștii” – a declarat viceprimarul Radu Bărăscu (PER).

,,Sunt trei probleme care agravează situația câinilor comunitari din Govora. Prima este aceea că oameni din localitățile vecine nouă ni-i aduc și-i abandonează…spre exemplu în zona pădurii dinspre Pietrari. O alta ține de iubitorii de animale care dau de mâncare câinilor fără stăpân, iar alți cetățeni își lasă liberi proprii câini. Astfel, se adună și se formează haite. În ultimul rând, avem problema cu serviciul de ecarisaj și centrul unde-i ducem. Nu dispunem de așa ceva. Abia în ianuarie anul acesta s-a creat posibilitatea să colaborăm cu Râmnicu Vâlcea și îl felicit pe primarul Mircia Gutău pentru asta. Sigur, acum avem și partea financiară. Vom vedea de unde să tăiem pentru a da cei aproape 500 de lei/câine. Deocamdată am discutat cu conducerea primăriei capitalei de județ pentru un acord al protocolului” – a spus Mihai Mateescu, primarul liberal al orașului – stațiune. 

Cât timp se împart declarații politice și se reclamă tot felul de documente ce se așteaptă a fi semnate, realitatea din Băile Govora este asezonată cu patrupede în haită.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like