Hemoragia financiară de tip Nae Dinescu – UZPR Vâlcea trebuie oprită în Parlament

În atenția parlamentarilor vâlceni: Daniela Oteșanu, Eugen Neață, Ovidiu Popa, Bogdan Matei (PSD), Cristian Buican, Laurențiu Cazan, Claudia Banu (PNL) și Marian Lazăr (USR). 

Problema Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) trebuie rezolvată prin Parlament. Din cauza iuțelii de mână a unor jurnaliști nereprezentativi, dar și a căscării de gură a unor politicieni care n-au vrut să se pună rău cu presa, s-a construit un statut propice escrocheriei. S-a ajuns, potrivit statutului, ca absolut orice român să-și mărească pensia cu 50% din condei, la propriu. Adică se screme să însăileze niște texte pe care la Vâlcea fostul arbitru de fotbal Nae Dinescu le consideră creații, i se dă o legitimație de ziarist profesionist și gata, și-a mărit pensia cu 50%. La Vâlcea este deja ,,hemoragie” de așa – ziși ziariști profesioniști, în realitate niște escroci care își vor însuși nemeritat o grămadă de bani din bugetul de pensii. Și nu numai atât, ci și statut social de jurnalist. Are patalama la mână, i-a dat nea Nae, e din breaslă, e cineva. Există, desigur, și câțiva membri care au primit legitimația pe merit. Nu-i nominalizez, dar ei se știu, sunt excepțiile care întăresc regula. În rest, niște publiciști pe care nu am căderea să-i calific, pot fi mari, poti fi mici, e puțin important, dar nu sunt jurnaliști. Și nu pentru că nu ar avea talent sau pentru că le-ar trebui recunoașterea cuiva, ci pur si simplu pentru că nu practică această meserie. Nu lucrează calificat (cu carte de muncă, cu constanță, cu impozite) la o societate comercială care are cod CAEN de presă, nu au legătură cu informarea, analiza, ancheta, reportajul etc. Cei mai mulți scriu panseuri, eseuri, diverse texte pe care le asociază imoral cu creația jurnalistică. De ce imoral? Pentru că în urma acestei asocieri primesc pensii mult mărite. 

Politicienii au trecut UZPR în rândul uniunilor de creație ca să nu-și pună breasla în cap. În conducerea națională a UZPR aproape că nu sunt jurnaliști exponențiali. La conducerea vâlceană, nici atât. Dar Nae Dinescu a avut grijă să facă ziariști pe bandă rulantă, să adune câteva zeci de ,,bucăți”, fără ca majoritatea ziariștilor care lucrează pe bune în această breaslă să aibă vreo legătură cu uniunea. Și-atunci, pentru ce atâți bani dați unor impostori? Căci asta sunt cei care își arogă merite pe care nu le au, primind și bani pentru uzurparea lor. Probabil că este nevoie de o consultare reală a parlamentarilor cu breasla cunoscută și recunoscută pentru ca un proiect de lege să regleze hemoragiile financiare de tip Nae Dinescu – UZPR Vâlcea.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like